Magyar válogatott

Megfizettük a tanulópénzt - Bernd Storck

A pénteken Andorrában világbajnoki selejtezőt játszó magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott hétfő este az orosz csapattól felkészülési mérkőzésen. Bernd Storck szerint a jövőt építjük.

Fotó: MTI

Nagyjából 15 ezer néző előtt kapitulált a magyar válogatott, amelyben Bernd Storck szövetségi kapitány négy újoncot avatott, Eppel Márton és Márkvárt Dávid kezdőként, míg Kleisz Márk és Balogh Norbert csereként mutatkozott be a nemzeti csapatban.

A magyar válogatott 39 éve nyeretlen az oroszokkal szemben, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.

"Minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, különösen igaz ez a maira, mert bosszantó figyelmetlenségekből, szinte a semmiből kaptunk gólokat - értékelt a találkozó után Bernd Storck. - Próbáltunk előre játszani, uralni a játékot, megakadályozni a gyors orosz akciókat. Sajnos ez nem mindig sikerült, aminek egyik oka, hogy sok fiatallal álltunk fel, akiknek még sokat kell tanulniuk, illetve rutint kell szerezniük nemzetközi szinten. A második félidőben többet kockáztattunk, igyekeztünk gyakorolni pénteki, Andorra elleni taktikánkat is. Az orosz válogatott nagyon jól, szervezetten játszott, de voltak azért lehetőségeink, egy kis szerencse is kellett volna ahhoz, hogy gólt tudjunk szerezni. A mai egy tesztmérkőzés volt, amelyre távlati csapatot állítottunk össze, mert a jövőt is építjük, és meg akartuk nézni, hol tartanak, mire képesek nemzetközi szinten a fiatal játékosok. Az orosz futballisták a BL-ben, az Európa Ligában szerepelnek, a nemzetközi szinten még tapasztalatlan játékosainknak nehéz volt tartani velük a lépést. Megfizettük a tanulópénzt, de nem hibáztathatjuk a játékosainkat, ők mindent megtettek a mérkőzésen, ezen az úton kell továbbhaladniuk" - idézi a német szakembert az mlsz.hu.

"Nem volt egy könnyű meccs, hiszen egy rendkívül nehéz felkészülésből érkeztünk ide. Időre volt szükségünk, hogy felvegyük a játék ritmusát, de sikerült belejönnünk, és azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést" - nyilatkozott a találkozó után Sztanyiszlav Csercseszov, az oroszok szövetségi kapitánya.
 

1x2    
Andorra Döntetlen Magyarország
17.00 7.75 1.12

A mieink legközelebb péntek este Andorrában lépnek pályára a világbajnok selejtezőben. A találkozóra már fogadni is lehet, a magyar bukmékereknél 1.12-es szorzót kínálnak a magyar nemzeti válogatott győzelmére.

[2487857] 2017-06-05 20:30:00 Magyarország - Oroszországx;