NB II

Feljutott a Balmazújváros!

Címkék:

A mindent eldöntő Balmazújváros-Kisvárda mérkőzést a hazai csapat nyerte meg 1-0-ra, így feljutott az élvonalba.

A Puskás Akadémia mellett a Balmazújváros jutott fel az élvonalba. - Fotó: facebook.com/BalmazKamillaGyogyfurdo

A magyar futballbarátok szeme vasárnap egyértelműen Balmazújvárosra szegeződött, ahol a helyi csapat és a Kisvárda mérte össze tudását, a tét pedig a jövő évi NB I-es tagság volt. A mérkőzés teljes egésze feszült volt, s nem a látványos fociról szólt, a mindent eldöntő gól is csak a 84. percben született, Zsiga Ervin talált be a várdaiak hálójába. Az újvárosiak így történetük során először jutottak fel az NB I-ben, ami azt jelenti, hogy a vendégek korábban kinevezett vezetőedzője, Kondás Elemér jövőre az NB II-ben irányítja csapatát. A szabolcsi csapat bronzérmet "ünnepelhet", hiszen a Soroksár hazai pályán kapott ki 2-1-re a Szolnoktól.

A kiesésért folytatott csatában a Kozármisleny húzta a legrövidebbet, a Baranya megyei alakulat gól nélküli döntetlenre végzett Zalaegerszegen, aminek köszönhetően kiesett az NB III-ba, hiszen a Cegléd hazai pályán gyűrte le a Sopron együttesét, míg a Csákvár döntetlenre végzett Siófokon.

A már bajnok Puskás Akadémia 3-2-re tudott nyerni a Budaörs otthonában, a Békéscsaba 3-1-re verte a Szeged 2011-et, a másik szegedi kötődésű csapat, a SZEOL óriási pofonba nézett bele Dorogon, az újonc Mosonmagyaróvár otthon verte a Vác együttesét, míg a Nyíregyháza szépen búcsúzott, hiszen 3-1-re nyert hazai pályán a Cigánd ellen.

2017-06-04;9117
211147