Bajnokok Ligája

Csodálatos évünk volt - Zidane

Buffon nem érti a második félidei teljesítményt, de hosszabbít a Juventusszal, szintúgy, mint Barzagli.

12. BL-címét nyerte a Real Madrid Cardiffban. - Fotó: facebook.com/RealMadrid

17 hónapja vette át Zinedine Zidane a Real Madrid irányítását, s már is történelmet írt azzal, hogy ő lett az első edző, aki duplázni tudott a Bajnokok Ligájában, mióta (1992/93) így nevezik a legrangosabb európai kupasorozatot.

"Megcsináltuk, történelmet írtunk. A fiúk pazarul játszottak, fantasztikusak voltak, hiszen négy gólt lőttek a Juventusnak, ami sosem könnyű. Csodálatos évünk volt, spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyertünk. A következő szezonunk így még nehezebb lesz, mivel mindenki minket akar majd legyőzni" - nyilatkozta a francia szakember a lefújást követően.

[2490505] 2017-06-03 20:45:00 Juventus - Real Madridx;

Talán a legszomorúbb Juventus-játékos Gianluigi Buffon volt szombat este, aki első Bajnokok Ligája trófeájáért hajtott szombaton, azonban harmadjára is csak az ezüstérem jutott számára.

"Nagyon csalódottak vagyunk, főleg, hogy az első félidőben jól játszottuk. Nem tudom megmagyarázni, hogy a második félidőben miért esett ennyire szét a játékunk" - nyilatkozta a kapus.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyébiránt az olaszok mestere, Massimiliano Allegri, a vereség mellett arról is beszélt, hogy a Zebráknál Buffon és Andrea Barzagli is aláír a következő idényre, mindez pedig roppant sokat jelent csapata számára.