Darts

Többek között a magyarokat verő Kanada ellen is fogadunk

Hollandiának , Ausztriának és Angliának sem okozhat problémát a továbbjutás a csapat-vb szombati játéknapján.

Csütörtökön és pénteken lezajlottak az első körös összecsapások, a legnagyobb szenzációt pedig a szingapúriak okozták, akik a 63 éves Paul Lim vezetésével kiütötték a végső győzelemre is komoly esélyesnek számító skótokat. A felső ágon ezzel hirtelen háromesélyessé vált a küzdelem, Belgium, Ausztrália és Wales pályázik a legnagyobb sansszal a fináléra. 

Szingapúr a csapat-világbajnokságok történetének talán legnagyobb meglepetését okozta, a továbbjutásukra 15-szörös pénzt fizettek, az 5-2-es eredmény pedig 51.00-es oddsal volt fogadható.

A második körben a belgák a görögökkel, az ausztrálok az oroszokkal, míg a walesiek az írekkel csapnak össze. Papíron mindhárom kiemelt nemzetnek meg kellene oldania a továbbjutást, de például az aussie kettőssel érdemes vigyázni, ugyanis Simon Whitlock nincs 100%-os állapotban, kézsérüléssel bajlódik, és ez ki is hatott a teljesítményére a dánok ellen. Wales remekül kezdett, Mark Webster és Gerwny Price 100 feletti körátlagot hozott, viszont az íreknél két rutinos PDC játékost találunk, így ebből akár egy nagyon jó meccs is kerekedhet. 

Az alsó ágon is elbúcsúztunk egy kiemelt gárdától, méghozzá az észak-írektől, Daryl Gurneyék a hazai közönség támogatását élvező németekkel nem tudtak megbirkózni. A házigazdák a folytatásban Brazília ellen már esélyesként léphetnek színpadra, az ellenszél pedig a nem túl ismert dél-amerikai kettősnek sem fog ízleni. 

Hollandia és Anglia nem hibázott, viszont ég és föld volt a különbség a két csapat játéka között. Michael Van Gerwenék topfavorithoz méltóan, 109-es körátlaggal mutatkoztak be, ami több, mint brutális. A címvédő angolok ezzel szemben a 80-at sem érték el, igaz, ez is bőven elegendő volt Gibraltár ellen. A hollandokra USA, a szigetországiakra Dél-Afrika vár a második kanyarban, természetesen, mind Van Gerwenék, mind Adrian Lewisék komoly favoritnak számítanak.

Ami nem jött össze hazánk fiainak, az sikerülhet a sógoroknak, vagyis legyűrni Kanadát. Játékban nem kell extrát hozniuk Mensur Suljovicéknak, fejben viszont meg kell harcolniuk az iszonyatosan irritálóan játszó John Norman Jnr.-ral. 

hatharom.com
Ausztria-Kanada Ausztria
Németország-Brazília Németország
Hollandia-USA Hollandia
Odds: 1.41