Átigazolás

Ők voltak a szezon legrosszabb igazolásai

  • ivan

Több tízmillió eurós vételárak, csalódást keltő teljesítmények - a 2016/17-es idény legrosszabb transzferei.

10. Gabigol - Santos-Inter, 29,5 millió euró

A brazil válogatott nagy reményekkel érkezett Milánóba, az interes drukkerek közül sokan az új Neymart látták Gabigolban. Ehhez képest a dél-amerikai első idénye harmatosra sikeredett, kilenc olasz bajnokin mindössze egy gólig jutott. Bár Gabigol még csak 20 éves, ha nem kapja össze magát, aligha lesz sok ideje a nagy terveket szövögető alakulatnál.

9. André Schürrle - Wolfsburg - Dortmund, 30 millió euró

A világbajnok német válogatott támadó a Wolfsburgban parádés szezont futott és igazi vezér volt, de a Signal Iduna Parkban már csalódást okozott. A korábban a Chelsea-nél is megforduló Schürrle mindössze nyolc alkalommal volt kezdő a Bundesligában, összesen két gólt szerzett, így részben ennek is köszönhető, hogy a Dortmundnál sokan csalódásként élték meg a mostani szezont.

Renato Sáncheznek a következő szezon jelentheti az áttörést

8. Renato Sánchez - Benfica - Bayern München, 35 millió euró

A nyári Európa-bajnokság berobbant portugál középpályás első idényében nem sok vizet zavart Münchenben. A legnagyobb ígéretek közé sorolt Renato Sáncheznek persze nem volt könnyű dolga a csapatba kerülésért vívott küzdelemben, hiszen világsztárok sorával kellett napról napra felvennie a versenyt. A 19 éves középpályás számára talán a következő idény hozhat áttörést, hiszen Xabi Alonso visszavonulásával egy riválissal kevesebbel kell majd megküzdenie a kezdőért.

7. André Gomes - Valencia - Barcelona, 35 millió

A szintén portugál André Gomes szerződtetése miatt már a nyáron is sokat kritizálták a Barcelonát, főleg a 35 milliós vételár szúrta a szemét egyeseknek. Az Eb-győztesként érkező Gomes 30 bajnokin jutott szóhoz, 17-szer kezdőként, ez idő alatt három gólig jutott, összességében azonban mégis csalódásként tekintenek első idényére a Barcelona fanatikusai, főleg amiatt, hogy Gomesszel a csapatban a Barcelona rengeteg meccset veszített el.

6. Islam Slimani - Sporting - Leicester, 30 millió euró

Az angol bajnok Leicester komoly reményeket fűzött az algériai támadó érkezéséhez, ám az afrikai nem nagyon tudta felvenni a Premier League ritmusát. Utolsó sportingos szezonjában 33 meccsen 27 gólig jutó Slimani a Rókákkal 23 meccsen hét találatot szerzett, és összesen ötször sérült meg az idény során. Talán ha a következő szezonban elkerülik a betegségek, a teljesítménye is feljavulhat.

5. Lucas Perez - Deportivo - Arsenal, 20 millió euró

Arséne Wenger kérésére szerződtetett spanyol támadó minden sorozatot figyelembe véve 21 meccsen hét gólt szerzett első londoni szezonjában, ennek ellenére teljesítménye nem hagyott mély nyomot a drukkerekben. Az Arsenal az utóbbi 20 év legrosszabb bajnoki szereplését produkálta, az 5. hellyel lecsúszott a Bajnokok Ligájáról, így nem csoda, ha az angol sajtóban megjelentek szerint Perez távozhat az Emiratesből a nyár folyamán.

4. Vincent Janssen - AZ Alkmaar - Tottenham, 20,1 millió euró

A holland sajtóban csak az "új Ruud van Nistelrooyként" is emlegetett Vincent Janssen első tottenhames szezonja finoman szólva sem szólt nagyot. A 22 éves támadónak Harry Kane mellett-mögött nem volt könnyű dolga, de a 27 PL-meccsen rúgott két gól - amiből az egyik 11-es volt - vajmi kevés a vételárához viszonyítva.

3. Jesé - Real Madrid - PSG, 25 millió

Az, hogy a spanyol Jesé felismerte, hogy a Real Madridban nem sok vizet fog zavarni, az tiszta sor, de, hogy a PSG-nél ennyire ne tudjon kiteljesedni, az már egyáltalán nem volt előre látható. A 24 éves spanyol válogatott csatár mindössze egy meccsen kezdett Emery csapatában, majd télen kölcsönbe visszatért a Las Palmas csapatához, ahol 16 bajnokin 3 gólig jutott.

2. Claudio Bravo - Barcelona - Manchester City, 18 millió euró

A Josep Guardiola kérésére leigazolt chilei portás csalódást keltő szezonjához kétség sem férhet, a hibát hibára halmazó kapuvédőnek is komoly szerepe van abban, hogy a City idei szezonja nem sikerült valami fényesre. A közel 20 milliós vételár utólag erősen túlzónak tűnik, főleg, hogy szinte biztosra vehetjük, hogy nyáron új kapus után néznek az Etihadban is.

1. Michy Batshuayi - Marseille - Chelsea, 39 millió

A belga Batshuayi esete tökéletesen mutatja, hogy egy-két jó mérkőzés még nem jelent garanciát semmire. A belga támadó az Eb-n került igazán reflektorfénybe - sajnos a mieink ellen is a kapuba talált -, a Chelsea pedig pénzt nem sajnálva le is csapott rá, ám Antonio Conte végül alig vette igénybe szolgálatait. A 23 éves támadó csupán egyszer kezdett a bajnokságban,  de mivel Diego Costa és Eden Hazard is kirobbanó formában volt - és a sérülések is elkerülték őket - az olasz mesternek nagyon nem is volt indoka tesztelgetni a fiatal belgát.

 

(via goal.com)