Bajnokok Ligája

Most is minden úgy pattant, ahogy Madridban akarták - BL-győztes a Real Madrid

  • varin

Hiába szerezte Mario Mandzukic az év egyik legszebb gólját, Cristiano Ronaldo góljaira nem volt ellenszere az Öreg Hölgynek.

Különösebb meglepetés nélkül, Iscóval a kezdőben, Gareth Bale-lel a kispadon kezdődött el a cardiffi csatározás a 2016/17-es szezon Bajnokok Ligájáért. A várakozásoknak megfelelően azonban a kezdő tizenegyben kapott helyet a felgyógyult Carvajal, valamint Casemiro is. A másik oldalon Allegri a jól megszokott 3-4-2-1-et választotta, Higuaín mögött Mandzukic és Dybala kapott szerepet.

Fotó: uefa.com

A Juventus idősebbik argentinjának két helyzetével kezdődött a mérkőzés, Higuaín előbb fejjel, majd lábbal tette próbára Keylor Navas kapust, jelezvén, a Zebrák bizony nem bekkelni érkeztek Cardiffba. A 6. percben viszont már komoly bravúrra volt szüksége a Costa Rica-i portásnak, Pjanic gyönyörű lövését szedte ki a sarokból Iker Casillas utódja.

A 20. perc végére aztán végül a másik oldalt született gól, amely nem is volt különösebb meglepetés, hiszen erőteljes mezőnyfölénybe került a Real Madrid. Ronaldo Carvajallal játszott össze a torinói tizenhatoson belül, majd kapásból a jobb alsóba küldte a labdát.

A portugál játékos gólját követően ismét a madridi térfélen járt többet a labda, és csakhamar egalizálni is tudtak az olaszok. Mario Mandzukic ritkán látható csodálatos mozdulattal húzta a labdát Navas kapujába. 30 perc, csodálatos játék és döntetlen állás.

A gyors gólváltást követően a félidő hátralevő részében már inkább az indulatoké és a szabálytalanságoké volt a főszerep, fölényben az olaszok játszottak.

Az első játékrész legszebb jelenete - Fotó: uefa.com

Paprikásan kezdődött a második félidő is, előbb Marcelo, majd Kroos taposott rá ellenfele lábára, persze az olasz bekkeket sem kellett félteni egy kis keménységtől. A 60. percig szinte egyáltalán nem is láttunk helyzetet egyik oldalon sem, habár a spanyolok mezőnyfölénye ismételten megmutatkozott labdabirtoklásban. Végül a Real vezető góljához ismételten ordas nagy szerencse kellett, hiszen azok után, hogy Ronaldo lövése Bonuccin, Casemiro távoli kísérlete pedig Khedirán pattant meg és vágódott véthetetlenül Buffon kapujába. Hihetetlen mázli!

Két perccel később aztán minden eldőlt, de itt már nem volt szó szerencséről. Modric adott be az alapvonalról egy labdát, Cristiano Ronaldo pedig bepörgette a mindent eldöntő gólt, amellyel egyébként a Bajnokok Ligája gólkirályi címét is begyűjtötte. 3-1 a Real Madridnak és úgy tűnt, minden eldőlt.

Az utolsó 25 perc már főleg a Juventus-szabálytalanságokról szól, a Zebrák néha inkább keménykedésükkel vétették észre magukat, ha már helyzetbe nemigen tudtak kerülni. A Real sikere egyáltalán nem forgott veszélyben, így Zidane még azt a "luxust" is megengedhette magának, hogy Gareth Bale-t és Marco Asensiót is a pályára küldje. A vége előtt nem sokkal még Sergio Ramos sokadszorra is megbukott sportszerűségből, amellyel Cuadradót kiállíttatta, majd a végeredményt Marco Asensio állította be, aki Marcelo beadása után mattolta Gianluigi Buffont negyedszerre is.

Összességében a Real Madrid sikerének jogosságához kétség sem férhet, az olaszoknak csak fel-felvillanásaik voltak a két félidő elején, de különösen a második játékrészben óriási volt a spanyolok fölénye. Habár az első két Real-gólhoz vaskos szerencse is kellett, Ronaldóék bőségesen meg is dolgoztak a mázliért.

A Real Madrid tehát begyűjtötte tizenkettedik BEK/BL-trófeáját és elsőként tudta az új érában megvédeni a címét.

[2490505] 2017-06-03 20:45:00 Juventus - Real Madridx;