Darts

Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez semmit nem jelent

  • Cesc18

Magyarország, Végső Jánossal és Mester Zoltánnal a fedélzeten Kanada ellen lép színpadra a darts csapat-világbajnok első fordulójában pénteken.

Hazánk új párossal vág neki a World Cup of Dartsnak, Végső János és Mester Zoltán egyaránt először kvalifikálta magát a csapat-világbajnokságra. A selejtezőt április közepén rendezték Budapesten, a két játékos pedig nagyszerű teljesítménnyel szerezte meg a frankfurti repülőjegyet. Végső az első kvalifikációs torna fináléjában azt a Takács Gábort gyűrte le döntő legben, aki járt már korábban a World Cupon, míg Mester a legismertebb magyar dartsost, Bezzeg Nándort győzte le a második versenyen. 

Kettejük közül Végső tavaly már a nemzetközi porondon is megismertette a nevét, miután két PDC European Tour verseny főtáblájára is kvalifikálta magát, egyik alkalommal ráadásul Raymond van Barneveld (!) testén keresztül. Mester ilyen eredményekkel nem büszkélkedhet, de idén az Eastern European Tour selejtezőjében például meccselt azzal a Krzysztof Ratajskival, aki csütörtökön a lengyelek színeiben színpadra lépett.

Ahogyan azt a bevezetőben említettük, hazánk hőseinek Kanadával kell megküzdeniük. A juharleveleseket a kétszeres PDC-világbajnok John Part és a világranglista 160. játékosa, John Norman Jnr. képviseli. Előbbi óriási klasszis, de bőven túl van már a karrierje zenitjén, míg utóbbi még csak most bontogatja a szárnyait a profik között. Part egyéniben nagy dolgokat már nem alkot, de nagy hiba lenni leírni, képes még megrázni magát, erre a legjobb bizonyíték a tavalyi csapat-vb szereplése, amikor is Ken MacNeillel kiütötték a kiemelt walesieket. Macneil ugyanakkor egy hozzá hasonlóan rutinos játékos, Normannek viszont teljesen új lesz a nagy színpad. 

Fogadás a győztesre    
Magyarország Kanada
2.20 1.50
Bizakodó vagyok, hiszek a srácainkban. Azt gondolom van esélyünk a kanadai kettős ellen. John Part már nincs csúcsformában, bár biztos motivált lesz, hiszen a hazáját képviseli, de azért szerintem nem kell rettegni már tőle.

- vélekedett a Sport TV darts-szakkommentátora, Vereczkey Lajos, aki hozzátette, hogy Part társa, John Norman Jnr. Pro Tour kártya tulajdonos, tehát biztosan nem gyenge játékos, de, verhető kettős, ha a mieink kihozzák magukból a maximumot. 

Megkérdeztük a PDC Hungarian Fan Club egyik adminját, Bata Józsefet is, hogy mit gondol a magyarok esélyeiről: "Minden esély megvan arra, hogy nyerjünk, az adott pillanat fog dönteni, ahogy a Mester mondaná, ha megy, megy, ha nem megy, nem megy".

Bizony egy kisebb összeggel megrakom a magyar győzelmet, ismerve a két játékost mindent megtesznek majd és szerintem nyernek is majd.

Egyetlen dolog szól Kanada oldalán, az pedig Part tapasztalata, csak ő rendelkezik sok színpados mérkőzéssel, és neki lesz a legkönnyebb megharcolni a külső faktorokkal, azonban a játéka már nem a régi.

Valóban nem rossz befektetés Végsőékre fogadni, hiszen igen 50-50-es meccsnek tűnik ez, így pedig akkor az érték a mieink oldalán van.