Átigazolás

Nagyon kiszúrtak a Manchester Uniteddel

Hiába az Európa Liga-siker és a BL-indulás, a MU nem fogja tudni megszerezni Antoine Griezmannt a nyáron.

Csütörtök délután érkezett Madridba a kedvezőtlen hír a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól, az Atlético 2018 januárjáig egyetlen új igazolását sem játszathatja a bajnokságban és a nemzetközi kupában. A dolog egyértelmű árnyoldala mellett azért nem biztos, hogy akkora a bánat a Matracosoknál, hiszen a tilalom fel nem oldása vélhetően azt jelenti, Antoine Griezmann nem igazol a Manchester Unitedhez a nyáron.

A francia klasszis, noha korábban úgy fogalmazott, 60% az esélye, hogy távozik nyáron Madridból és a MU játékosa lesz, legutóbbi Facebook-bejegyzése után ne nagyon legyenek kétségeink felőle, hogy az Atléticónak rendkívül sokat köszönhető Griezmann nem hagyja cserben szeretett csapatát és januárig biztosan nem lép le.

A szorzók is erőteljesen a maradás mellé álltak, hiszen amíg korábban 1.50-et fizetett a nyári átigazolás esélye, addig rögtön a hír napvilágra kerülése után már 1.85-öt, míg péntek délelőtt már 3.75-ért is fogadhatunk arra, hogy José Mourinho megszerzi egyik legfontosabb kiszemeltjét. Ha szeptember 3-án Grizi még a piros-fehér csíkos mezben rúgná a bőrt, a korábbi 2.38-as szorzó helyett már csak 1.25-szörös pénzt nyerhetnénk.

A dolgok tehát úgy tűnik, eldőltek, Griezmann marad, Mourinho pedig kereshet magának másik gólvágót. Manchesterben mindenesetre aligha repesnek a boldogságtól, hogy az Atlético Madrid és a Real Madrid más megítélés alá esett.