Roland Garros

Ebből még egy érdekes meccs kerekedhet

A címvédő Novak Djokovicsra papíron könnyű meccs vár a harmadik fordulóban az argentin Diego Schwartzman ellen, valójában azonban minden pontért meg kell majd harcolnia a szerb klasszisnak.

Nem hibáztak a legnagyobb sztárok a torna első két fordulójában, az alsó ágon pedig a három legesélyesebb teniszező, a kilencszeres bajnok Rafa Nadal, a címvédő Novak Djokovics és a tavalyi elődöntős Dominic Thiem még csak extra perceket sem töltött a pályán. A harmadik fordulóban kiemelt kiemelttel is találkozhat már, ám rájuk egyaránt nem kiemelt játékos vár, így ismét komoly favoritjaik a maguk meccsének. 

Nadalra vár a legkönnyebb ellenfél a grúz Nikoloz Basilashvili személyében, Thiemre a legnehezebb, az osztrák azzal a Steve Johnsonnal találkozik, aki elhunyt édesapjáért teniszezik, míg Djokovics a trükkös Diego Scwartzmannal méri össze az erejét. Utóbbi derbit vesszük górcső alá, ami az oddsok alapján tükörsima Nole-győzelmet vetít előre, ám a mélynövésű argentin képes lehet izgalmassá, élvezetessé tenni ezt a meccset. 

Schwartzman a vártnál sokkal nehezebben vette az első akadályt Andrej Rublev ellen. 3 órára és 33 percre volt szüksége ahhoz, hogy döntő szett 9-7-re legyűrje az orosz riválisát. Ezután jól jött az argentinnek, hogy Stefano Napolitano ellen mindössze 2 órát kellett a pályán töltenie a győzelemhez. 

Javulnom kell, a csapatommal pedig mindent megteszünk, hogy tökéletes állapotban várjam a Novak elleni meccset. Életem teniszét kell nyújtanom, ha le akarom őt győzni, de hiszek benne, hogy sikerülhet. Második alkalommal játszhatok a Philippe Chatrier-n, megpróbálom élvezni és jól játszani.

Három éve játszhatott először a párizsi centeren, akkor Roger Federerrel egy nagyon jó kis meccset hoztak össze. Schwartzman végig bátran teniszezett, és bár a svájci megoldotta három szettben, azért 11 játékot sikerült nyernie a dél-amerikainak.  

Valami hasonlóra számíthatunk Djokovic ellen, aki szettveszteség nélkül győzött Marcel Granollers és Joao Sousa ellen is, ám egyik alkalommal sem rendezett mészárlást. A spanyolnak kilenc, a portugálnak nyolc játék jutott. 

Jobban éreztem magam, mint az első meccsen, és pontosan ezt akartam. Úgy hiszem eljutottam a csúcsra, így új utakat kell találnom a motivációhoz, ami Agassival a fedélzeten sikerülhet.

Nem lesz ismeretlen Djokovics számára az argentin, hiszen a 2014-es US Open első fordulójában már megmérkőztek egyszer. Akkor a dél-amerikai ugyanazt hozta, mint Federer ellen Párizsban, semmi megilletődöttség nem látszott rajta és összességében egy élvezhető meccset játszottak. 

Hét játékot sikerült összeteniszeznie New Yorkban, ami kemény pályán szép teljesítmény volt. A salak sokkal inkább fekszik Schwartzmannak, és a mostani Djokovics sem ugyanaz, mint akit három éve láttunk. Nem biztos azért, hogy ez a meccsük sokkal szorosabb lesz, valahol a bukik által meghúzott 30.5-ös line körül fejezhetik be. Egy biztos azonban, a szerbnek vért kell majd izzadnia a pontokért, mert az argentin mindenért elmegy. 

Játékszám    
30.5 felett 30.5 alatt
1.95 1.65