Átigazolás

Az Arsenal mindkét spanyol óriásnak keresztbe tehet

  • varin

Egy játékost elrabolhat, egyet pedig megtarthat Arséne Wenger, amely miatt mindkét spanyol óriás őrjönghet.

Izgalmas nyár elé néz az Arsenal, hiszen több kulcsjátékos szerződése is lejár, így Arséne Wenger maradása ellenére is jelentősen kicserélődhet a keret. Az Ágyúsok nyári játékospolitikája merőben érintheti a két spanyol óriást, mind a Real Madriddal, mind pedig a Barcelonával egy-egy játékos kapcsán igencsak kiszúrhatnak a londoniak.

Az Arsenalnál csak a Real Madrid nagyobb favorit Mbappé szerződtetésére, a madridiak szorzója 3.50, a londoniaké 4.00, míg a játékos maradáséé 2.38.

A L'Équipe jelentése szerint ugyanis az Ágyúsok egy 86 millió fontos ajánlatot tettek le a Monaco asztalára Kylian Mbappéért, amellyel Paul Pogba mögött honfitársa lenne a világ második legdrágább játékosa. A gigászi szerződésnek egyébként abban a tekintetben van is alapja, hogy az Arsenal vezetősége minden anyagi támogatást megad Wengernek, hogy a csapat ismét komoly tényező legyen a Premier League-ben, ebbe pedig beleférhet Mbappé is, aki ráadásul biztosan stabil kezdő lenne az Arsenalnál, míg mondjuk egy Real Madridban vagy Manchester Cityben nehezebb dolga lehet.

Az Ágyúsok tehát akár el is lophatják a Real Madrid egyik kiszemeltjét, de hogy Barcelonában se legyen ok az örömre, arról is gondoskodhat Wenger. A Diario Gol jelentése szerint ugyanis a klub nem engedi vissza Katalóniába Héctor Bellerínt, akivel 2023-ig szerződése van a londoni együttesnek. Ezt állítólag maga Wenger szellőztette meg Florentino Péreznek, amikor a francia Madridban ebédelt a Real elnökével.

"Okkal írtam alá ilyen hosszú szerződést az Arsenallal. Itt akarok maradni, és ennek bizonyítéka a kontraktus is. Az Arsenal volt az az együttes, amely megadta nekem a lehetőséget a profivá válásra, és emiatt örök hálával tartozom a klubnak. Könnyen lehet, hogy soha nem is szerződök majd el. Közel hat éve itt vagyok és imádom Londont" - tett hűségesküt Bellerín.

Bellerin, noha 2003 és 2011 között a Barcelona szolgálatában állt, vélhetően tényleg nem vágyódik el az Emiratesből. Ezt mutatják a fogadóirodák szorzói is, hiszen a távozásra 2.88 a szorzó, míg a maradásra csupán 1.36.