E-sport

Új évad, új remények? - EU LCS 1. hét

  • Thanatos

Csütörtök délután megkezdődik az EU LCS nyári küzdelme. Íme Thanatos tippjei az első hétre.

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 1. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 16:00.

Kiemelt mérkőzések: Az első hét alkalmával egészen nehéz helyzetben van az ember, ha ki kell emelnie mérkőzéseket. Mivel az erőviszonyokról csak részleges feltételezések vannak, bőven előfordulhat, hogy valakit alulértékelnek, miközben sokkal erősebb a vártnál, és persze fordítva (lásd Origen az előző évad során). Az elkövetkezendő pár hétben ezért számíthatunk meglepetésekre, érdemes is óvatosnak lenni a messze menő következtetések esetében!

Oddsok az első hétre
H2K: 1.44 Splyce: 2.62
Misfits: 2.10 Fnatic: 1.66
ROCCAT: 2.75 G2 Esports: 1.40
Team Vitality: 2.62 Unicorns of Love: 1.44
H2K: 1.083 Mysterious Monkeys: 7.00
Ninjas In Pyjamas: 4.33 Fnatic: 1.20

FNC vs. MSF [Csütörtök ~20:00]

Az előző évad bronzmérkőzése kerül ismételten lejátszásra, ám nem feltétlen ugyanaz minden körülmény. Átalakult a dzsungel, nagyon divatba kezdenek jönni a fizikai sebzéssel operáló, nem feltétlen a tankosságra összpontosító hősök a felső ösvényen, illetve az alsó ösvény is átrendeződött picit az új hősökkel és a tárgyátalakításokkal együtt. A FNC lövésze az egyik, hacsaknem a legerősebb lövésszel rendelkezik, ráadásul változatlan felállással érkeznek, míg az MSF dzsungelest cserélt. Mivel alapvetően erős társaságokról van szó, végtelenül izgalmas LEHET ez az ütközet, attól függően, hogy mennyire érzik otthonosan magukat az új változtatásoknak köszönhetően a csapatok. A FNC jobb pozícióból indul, de végül képes lesz győzni?

Thanatos-tipp: FNC 2 - 1 MSF

H2K vs. MM [Péntek 17:00]

Ez a mérkőzés kérem szépen egy óriási nagy kérdőjel. Lehet. Az H2K bitang erős társaság, ráadásul eléggé fontos nekik, hogy a mostani évadban jól teljesítsenek, amennyiben a VB-re ki akarnak jutni. Nem féltem őket, és biztosan sokat gyakoroltak az utóbbi változtatásokat követően is. Az MM papírforma szerint bőven alulmarad, és nem is alaptalan ez az elképzelés. Ami miatt ajánlom ezt az ütközetet az az, hogy az ember egy picikét jobban tisztában legyen az erőviszonyokkal: egy nagyon erősnek titulált csapat egy nagyon gyengének titulált ellen. Nem csak a végeredmény, de a győzelmek „milyensége” is sokat elárulhat nekünk arról, hogy mit várhatunk nyáron az EU LCS-ben.

Thanatos-tipp: H2K 2 - 1 MM

Többi mérkőzésre tippek:

H2K vs. SPY [Csütörtök 17:00]  2- 1

ROC vs. G2 [Péntek 17:00] 0 - 2

VIT vs. UOL [Péntek ~20:00] 0 - 2

FNC vs. NiP [Szombat ~19:00] 2 - 1

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.