Bajnokok Ligája

Nem nagyon tud jól járni a sorsolással a Honvéd

  • MVB80

Június 19-én derül ki, hogy ki lesz a magyar bajnok Budapest Honvéd ellenfele július közepén a BL második selejtezőkörében.

Története 14. bajnoki címét szerezte a Honvéd, amelyet a szezon előtt még az outsiderek közé soroltak, az állami fogadóiroda például akkor még 75-szörös pénzt fizetett a kispestiek győzelmére, ennél magasabb oddson csak a Vasas, Gyirmót, Mezőkövesd hármas végső diadalára lehetett fogadni.

Persze számtalan példát láthattunk már korábban arra, hogy mit sem érnek a számok, az okoskodások, mert a pályán bármikor borulhatnak az előzetes esélyesek.

A Honvéd mostani sikerében hatalmas sikere volt Marco Rossinak, ezt a játékosok nagy része is kiemelte, és bizony nincs könnyű helyzetben a távozó olasz mester utódja, a holland Erik van der Meer, mert Hidi és Zsótér távozik, miközben a gólkirály Eppelt külföldről csábítják.

A hírek szerint a 16 gólig jutó, válogatott kerettag támadó egyik kérője az izraeli Hapoel Beer Sheva, Korhut Mihály csapata, amely a BL-selejtezőben a Honvéd ellenfele lehet.

Az NB I kipipálva, irány Európa (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A kispestiek a 2. körben kapcsolódnak be, és nem lesznek kiemeltek,

így belefuthatnak akár a skót Celticbe, az osztrák Red Bull Salzburgba, a dán Köbenhavnba, a bolgár Ludogorecbe, a magyar csapatok mumusának számító fehérorosz BATE Boriszovba, vagy a ciprusi APOEL-be.

De nem lenne könnyű ellenfél a szlovén Maribor, az azeri Qarabag, a svéd Malmö, a belgrádi Partizan vagy a horvát Rijeka sem.

Első ránézésre talán az izlandi Hafnarfjördurral járna legjobban a Honvéd, de az északiak még átkerülhetnek a nem kiemeltek közé, ez a lengyel bajnokság kimenetelétől függ. Az UEFA-koefficiensek alapján történő besorolást itt nézheted meg.

Nehezíti a Honvéd helyzetét, hogy most bűnhődik a 2013-as Vojvodina, illetve 2008-as, Sturm Graz elleni párharc nézőtéri inzultusai miatt, így két meccset is zárt kapuk mögött kell játszania.

Bár látva a szurkolók lelkesedését, akárkit is kap a csapat, nem fogják magukra hagyni az idegenbeli meccsen.

A magyar bajnok honlapja azt írja, az első selejtező időpontja július 11. vagy 12., a június 19-i sorsoláson kiderül, mennyire mondhatja magát szerencsésnek a Honvéd.

A játékosok a bajnoki cím után két hét szabadságot kapták, aztán megkezdik a felkészülést a következő idényre, mi pedig kíváncsian várjuk, mit produkál majd a csapat itthon és a nemzetközi porondon.