Darts

A skótok és az ausztrálok is sima rajtot vehetnek

Gary Andersonékra és Simon Whitlockék sem vár nehéz feladat a darts csapat-világbajnokság első fordulójában.

Csütörtök este megkezdődnek a küzdelmek Frankfurtban, a nyitónapon a felső ág mérkőzéseire kerül sor, vagyis a kiemeltek közül Skócia, Ausztrália, Wales és Belgium mutatkozik be a német publikum előtt.

Tavaly az első fordulóban egyik kiemelt csapat sem hibázott, mind a nyolc együttes beverekedte magát a legjobb 16 közé. 

Ezúttal is kicsi az esély rá, hogy valamelyik nem kiemelt kettős borítsa a papírformát.

A skótok, Gary Andersonnal és Peter Wrighttal a fedélzeten a szingapúriak ellen kezdenek, akiknél ismét a két Lim, Paul és Harith száll harcba. Két éve ugyanígy az első körben találkoztak, akkor Andersonék sima 5-1-gyel búcsúztatták az ázsiaiakat. Ez sem ígérkezik sokkal szorosabbnak, a mérhetetlen nagy rutin maximum a tisztes helytálláshoz lesz elegendő Szingapúrnak. 

Ausztrália, Simon Whitlock és Kyle Anderson képviseletében a dánok ellen lép színpadra. Az északiaknál Per Laursen és Alex Jensen szintén két olyan név, akikről már hallhattunk, ám finoman szólva sem tartoznak azért a dartsmezőny krémjéhez. Tavaly a második körben kicsit más felállásban találkoztak, akkor a dánok kellemetlenkedtek, de Whitlockék jutottak tovább. Most is valami hasonlóra számítunk.

Wales Finnországgal méri össze az erejét, s ez szintén egy olyan párosítás, ami a 2016-os kiírásban is volt. A csapatok egyik oldalon sem változtak, Wales színeiben Gervyn Price-t és Mark Webstert láthatjuk, míg az északiak Kim Viljanennel és Marko Kantelével állnak ki. Tavaly gond nélkül, 5-1-re nyertek Webbyék, ami abszolút reális, két-három legnél többet most se szavazunk meg a finneknek. 

Belgiumra vár talán a legnehezebb feladat Új-Zéland ellen, de azért a Huybrechts-testvérek is favoritok a továbbjutásra. A csapat-világbajnokságot mindig nagyon komolyan veszik és nem jellemző rájuk a betli, így érdemes nekik bizalmat szavazni Cody Harris és Rob Szabo ellen.

A nem kiemeltek közül Spanyolországra lesz érdemes odafigyelni. Cristo Reyes és Antonio Alcinas tavaly óriásit játszott Anglia ellen, csak döntő legben maradtak alul Phil Taylorék ellen.

Reyest jól ismerhetjük a PDC-versenyekről, de azért erős az ő párosuk, mert Alcinas is képes felnőni honfitársához. Japán ellen abszolút favoritnak számítanak, ugyan az ázsiaiak szépen fejlődnek, Haruki Muramatsu nem is elsőször szerepel a csapat-vb-n, de Yuki Yamada igen, és ezt aligha fér majd bele a hispánok ellen.

hatharom.com
Japán-Spanyolország Spanyolország
Ausztrália-Dánia Ausztrália
Skócia-Szingapúr Skócia
Belgium-Új-Zéland Belgium
Wales-Finnország Wales
@ 2.09