Átigazolás

A Realnak eltörölték a büntetését, az Atléticónak nem

  • MVB80

Alaposan keresztülhúzta az Atlético Madrid nyári terveit a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, amely érvényben hagyta a madridi klub átigazolási tilalmát, így januárig nem regisztrálhat új játékost.

Tavaly nyáron két átigazolási időszakra szóló büntetést kapott az Atlético, mivel úgy írt alá szerződést 18 év alatti játékosokkal, hogy azzal megsértette a nemzetközi szabályzatot.

Akkor a városi rivális Real Madrid is ugyanilyen büntetést kapott, de ezt decemberben megfelezték, így a BL-döntős csapat a nyáron már igazolhat.

"Ez a döntés méltánytalan, és jóvátehetetlen károkat okoz a klubnak. Diszkriminatívnak érezzük ezt a bánásmódot, amivel hátrányba kerülünk más csapatokkal szemben”– áll az Atlético közleményében.

A büntetés nem azt jelenti, hogy nem igazolhat új játékost az Atlético, hanem azt, hogy csak 2018 januárjában vetheti be az új fiúkat a bajnokságban és a nemzetközi kupában.

Korábban hasonló történt a Barcelonával, amelynek sokáig jegelnie kellett Arda Turant és Aleix Vidalt.

Az Atlético egyik legfőbb kiszemelte a Lyon francia válogatott csatára, Alexandre Lacazette volt, kérdés, a klub leigazolja-e úgy, hogy tudja, januárig nem számíthat rá.

Az Atleti szurkolói valószínűleg akkor is kitartanának, ha öt évig nem igazolhatna senkit a klub

Az is nagy kérdés, mi lesz Antoine Griezmann-nal, akit minden héten összeházasítottak a Manchester Uniteddel, a mostani büntetés az eladást nem korlátozza, és tudjuk, van az a pénz, amire Madridban sem mondanának nemet.

Mindenesetre az Atlético közleményében az áll, a mostani keretben maximálisan megbíznak, hiszen a csapat zsinórban az ötödik évben jutott a BL főtáblájára, miközben elődöntős volt a BL-ben és a Király Kupában, a ligában pedig bronzérmesként zárt.

A mostani döntés fényében csak apró kompenzálás, hogy az átigazolási tilalom mellé kiszabott 900 ezer svájci frankos pénzbüntetést 550 ezerre mérsékelték.