Vízilabda

Bombaerős lesz jövőre a Fradi!

Az Eurokupa győztes FTC vízilabdacsapata hét új játékost, köztük több olimpiai bajnokot igazolt le a következő szezonra.

Bombaerős lesz jövőre a Fradi! - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Már a 2016-2017-es szezonra is igen erős keretet trombitált össze a Ferencvárosi vízilabda-csapata, azonban a következő szezonban még izmosabb lesz a zöld-fehér gárda. A hétfői sajtótájékoztatón ugyanis hét (!) új játékos igazolását jelentett be a Fradi, köztük több olimpiai bajnokét:

A Ferencváros új igazolásai:

Manchercz Krisztián, Német Toni, Nikola Jaksics, Sedlmayer Tamás, Szlobodan Nikics, Varga Dénes és Vámos Márton.

Igen veretes névsor, Varga Dénes és Vámos Márton például szombaton nyerte meg a Bajnokok Ligáját, előbbi ugye olimpiai bajnok, s ismét együtt játszhat testvérével, míg a két szerb légiós Nikics tavaly nyert Rióban, míg Jaksics egy roppant fiatal, ugyanakkor nagyon tehetséges játékos, s már Eb-t, vb-t és olimpiát is nyert 20 éves korára Szerbiával.

Lesznek azonban távozók is, hiszen Dőry Farkas, Marko Avramovics, Marko Csuk, Tóth Márton és Vogel Simon elhagyja a klubot, míg Nyéki Balázs visszavonul, ősztől a csapat másodedzője lesz.

Az érkezők azonban lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a távozók, vagyis reális cél lehet a csapat számára, amit a vezetőség kitűzött, hogy a Fradinak az Eurokupa, az OB I. és a Magyar Kupa döntőjében is ott kell lennie.

A Ferencváros jövő évi kerete:

Kapusok: Gárdonyi András, Vogel Soma.

Mezőnyjátékosok: Jansik Szilárd, Nikola Jaksics, Szlobodan Nikics, Német Toni, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Stefan Mitrovics, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Szirányi Balázs, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

Csak a miheztartás végett: a mögöttünk hagyott szezonban az MK-ban a legjobb nyolc közé jutott az FTC, ahol a későbbi győztes Szolnok állította meg, a bajnokságban a negyedik helyet szerezte meg, míg az Eurokupát megnyerte.