Bajnokok Ligája

Zidane megint megkockáztatja Bale-t, vagy inkább a tökéletes helyettesre szavaz?

Gareth Bale nagyon szeretne játszani Cardiffban, hazai pályán a Juventus elleni BL-döntőben, kérdés, Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője beteszi-e a kezdőbe a sérülékeny szélsőt.

Egy feladatot már kipipált a Real Madrid, öt év szünet után újra megnyerte a spanyol bajnokságot, de a játékosok még nem kezdhetik el tervezgetni a nyaralásukat, mert még vár rájuk egy Juventus elleni BL-döntő június harmadikán.

A Real címvédőként jutott be újra a fináléba, és arra készül, hogy a BL történetében először nyerjen egymást követő években, utoljára ez az Arrigo Sacchi-féle Milannak sikerült 1989-ben és 1990-ben, de akkor még lánykori nevén BEK-nek hívták a sorozatot.

A Real legutóbb 1958-ban tudta egyazon évben a bajnokságot és BEK-et is megnyerni, úgyhogy emiatt is nagy a tét, és Zinedine Zidane számára komoly dilemmát okoz, hogy milyen csapatot küldjön fel a pályára.

Az állandó kezdőcsapatból Dani Carvajal és Gareth Bale is hiányzott az elmúlt hetekben, de egyikük hiányát sem érezte meg a csapat, Carvajalt jól pótolta a szezon elején sokat szapult Danilo, Bale helyén pedig Isco művelt zseniális dolgokat. Ha Carvajal felépül, akkor a Juventus ellen a Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Isco – Cristiano Ronaldo, Benzema csapat kezdhet, hacsak Zidane nem dönt úgy, mint a Barca elleni rangadó előtt.

A tavalyi BL-döntő után együtt ünnepelt Isco és Bale

Akkor harcba dobta a walesit, pedig az orvosok előzetesen úgy vélték, jobb lenne, ha a túlságosan sérülékeny Bale nem lépne pályára, a játékos persze erősködött, hogy rendben van, a vége pedig az lett, hogy a 39. percben le kellett hozni.

Bale azóta nem is játszott, Isco viszont tökéletes beugrónak bizonyult, és egyből el is haltak azok a pletykák, hogy el akarja hagyni a klubot.

Iscót nem Bale posztján játszatta Zidane, nem tette be Ronaldo és Benzema mellé, inkább szabadkezet adott neki a középpálya és a csatárok között, így érvényesült a legjobban Isco játékintelligenciája, pazar labdákkal tömte a társakat – Ronaldo az ő passzát lőtte be Málagán másfél perc után -, és lendületből megindulva zavart tudott okozni az ellenfelek védelmében. A csapat is stabilabbnak tűnt négy középpályással, mégis van egy olyan indok, ami Bale szerepeltetése mellett szól.

Ez pedig Dani Alves megzabolázása, a Barcától ingyen megszerzett brazil ugyanis elképesztő formában futballozik, a Monaco elleni elődöntőben a négy gólból háromban is szerepet vállalt.

A Real könnyen lehet, hogy úgy gondolkodik majd, hogy érdemes lesz a villámgyors Bale-t bepakolni Alves oldalára, mert akkor nem fog olyan bátran belépni a támadásokba, mivel tudja, ha nagyon elkalandozik, akkor azt a madridiak megbüntethetik.

Ráadásul a cardiffi, vagyis számára hazai döntő miatt Bale amúgy is extramotivált, de így is fennáll az az eshetőség, hogy ugyanúgy jár Zidane, mint a Barca ellen, igaz, Isco vagy Asensio többször is megmutatta, hogy akkor is lehet rájuk számítani, ha csak csereként kapnak szerepet.

Zidane eddig szinte mindig jól döntött, nagyon jól forgatta a csapatot, hogy mindenki friss maradjon a szezon végére, most még van bő egy hete, hogy kitalálja, mi lenne a legjobb a Real számára a brutálisan erős és nagyon összeszedett Juventus ellen.

1x2    
Juventus Döntetlen Real Madrid
2.75 3.15 2.50