Magyar foci

Nézőcsúcsot hozhat az utolsó forduló

  • ivan

Nézőcsúcs születhet az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, Kispesten biztos a telt ház, lesz egy Fradi-Újpest és egy DVTK-Debrecen is.

Hogy megérte-e 12 csapatra redukálni az NB I létszámát, azt majd az MLSZ szakértői megszakértik, mindenesetre elvitathatatlan tény, hogy régen volt ennyire izgalmas - nem keverendő a színvonalassal -  a magyar első osztály. Az utolsó forduló előtt még nem dőlt el, hogy melyik csapat nyeri a bajnokságot, nincs meg a bronzérmes és a Gyirmót személyében még csak egyetlen kieső kiléte a biztos.

Ennek megfelelően a 33 .forduló iránt magyar szinten komoly az érdeklődés, számításaink szerint pedig össze is jöhet a nézőcsúcs, így a 2016/17-es idény leglátogatottabb fordulója lehet a szombati.

A mostani szezon legnézettebb fordulója a 11. volt, amikor nagyjából 23 ezren tekintették meg a hat bajnoki mérkőzést a helyszíneken.

Abban a körben pontosan ugyanezeket a párosításokat rendezték, és értelemszerűen alaposan megdobta a nézőszámot a Fradi-Újpest, amely a maga 11. 700-as nézőszámával a szezon legjének számít azóta is. Jó esély van rá, hogy a szombati derbin újra legyenek  nagyjából 10 ezren, de ezúttal más stadionok is hozzájárulhatnak a csúcsdöntéshez.

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;

A Honvéd-Videoton bajnoki döntőre a kispesti klub közlése szerint már kedd délutánra elfogyott az összes belépő, így a Bozsik Stadionban mintegy 9000 szurkoló foglal majd helyet a lelátón.

Mezőkövesden rendezik a keleti fellegvárak kiesési rangadóját, a Diósgyőr-Debrecent, ahol szintén várható 4 ezer ember - azért csak ennyi, mert ennél több drukkert a borsodi aréna nem tud befogadni.

A bronzéremre hajtó Vasasnál 600 forintos jegyárakkal csábítják a szurkolókat a Mezőkövesd elleni szezonzáróra, az angyalföldi alakulat átlagnézőszámaiból kiindulva 3000-3500 szurkolóra a Szusza Ferenc Stadionban is számolhatunk.

Szerinted melyik csapat esik ki az NB I-ből?x;

A fenti négy meccs már össze is hozza az új szezoncsúcsot, de azért ne feledkezzünk meg a Paks-MTK és a Haladás-Gyirmót találkozókról sem, az elmúlt 32 forduló átlagával számolva nagyjából további 3000 nézőt adhatunk hozzá a közöshöz.

Összeadva a hat bajnokit nagyjából 28-30 ezer drukkerre számolhatunk, az pedig bőven a 2016/17-es idény legtöbb nézőszámát szállító bajnoki fordulót vetíti előre.

2017-05-27;212
209575