Spanyol foci

Már csak hetet kell aludni, és megtudjuk, ki az új Barca-edző

  • MVB80

Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke bejelentette, hogy május 29-én jelentik be a csapat új edzőjét.

Nem sokáig reménykedhettek a csodában a Barcelona-drukkerek, a Real Madrid már másfél perc után gólt szerzett a Málaga ellen, így aztán Lionel Messi és társai hiába hajráztak jól az Eibar ellen, be kellett érniük az ezüstéremmel.

A Barcelona még tehet róla, hogy ne zárja üres kézzel a szezont, miután szombaton a Király Kupa döntőjében az Alavés ellen lép pályára. A vitoriai kiscsapat a bajnokság elején meglepetésre 2-1-re nyerni tudott a Nou Campban, de a Barcelona alaposan visszavágott, 6-0-val abszolválta az idegenbeli meccset.

Spanyol Király Kupa döntő   
Barcelona Döntetlen Alavés
1.12 6.75 16.50

A kupadöntő lesz az utolsó mérkőzés, amelyen Luis Enriquének hívják a Barcelona edzőjét, a klub korábbi középpályása már korábban jelezte, hogy a szezon végén távozik.

A Barcelona szurkolói az Eibar elleni bajnoki előtt egy hatalmas drapériával búcsúztak az edzőtől, aki három szezon alatt mindent megnyert, amit lehet: a bajnokságot és a Király Kupát kétszer, a BL-t, a klubvilágbajnokságot, az európai, valamint a spanyol Szuperkupát egyszer.

Luis Enrique bejelentése óta folyamatosan megy a találgatás a spanyol sajtóban, hogy ki lesz az utódja, eleinte Ernesto Valverde és Jorge Sampaoli tűnt a legesélyesebbnek, majd a jelenlegi másodedző, Juan Carlos Unzue lépett elő favoritnak.

Valverde játékosként szolgálta már a Barcát, most itt az idő edzőként is?

A mostani helyzet alapján viszont ismét arra az eshetőségre fizetnék a legkevesebb pénzt a fogadóirodák, ha a Bilbaótól távozó Ernesto Valverde követné Luis Enriquét.

Valverde 1988 és 1990 között volt a Barcelona játékosa, így Király Kupa- és KEK-győztesnek mondhatja magát, edzőként pedig a Bilbaónál, az Espanyolnál, az Olimpiakosznál és a Valenciánál dolgozott.

Az Espanyollal 2007-ben UEFA Kupa-döntőt játszott, az Olimpiakosszal három bajnoki címet és két kupadiadalt ünnepelhetett, a Bilbaóval pedig 2015-ben spanyol Szuperkupa-győztes lett, ez volt az a finálé, amikor a Bilbao otthon 4-0-ra lemosta a Barcát.

Ki lesz a Barcelona edzője?
Ernesto Valverde 1.125
Laurent Blanc 13.00
Juan Carlos Unzue 13.00
Ronald Koeman  13.00
Thomas Tuchel 21.00
Mauricio Pochettino 21.00