Roland Garros

Kötelező győzelem előtt Fucsovics

Fucsovics Márton hétfőn a barbadosi Darian King ellen kezdi meg selejtezős szereplését a Roland Garroson.

A 25 éves nyíregyházi tehetségünk tavaly New Yorkban átesett a tűzkeresztségen, amikor is hosszú idő után végre sikerült a US Openen feljutnia egy Grand Slam-torna főtáblájára. Idén az Australian Open-selejtezőjében nem igazán jött ki a lépés számára, a Roland Garroson viszont kifejezetten baráti sorsolást kapott. Ugyan Darian King személyében kiemelt (14.) ellen kezd, de a barbadosi salakon nem jelent különösebb veszélyt. 

King Challenger-szinten nem rossz játékos, sőt, idén az amerikai kemény pályás tornákon is magához képest kiválóan szerepelt, ám az USA-t csak ritkán hagyja el, a lassú salak pedig finoman szólva sem az ő terepe. 

A pályafutása eddigi legemlékezetesebb tette egyébként az volt, amikor egy Challenger-meccsen elpattant az agya, az ütőjével pedig eltalálta a vonalbírót és emiatt leléptették...

Fucsovics Marci Heillbronnban egy kisebb versenyen hangolt, méghozzá egy negyeddöntővel. Legyőzte Adam Pavlaseket és Kim Coppejanst, akik salakon komolyabb játékerőt képviselnek, mint King.

Fogadás a győztesre    
Darian King Fucsovics Márton
3.45 1.22

Papíron nem kellene, hogy gondot okozzon a barbadosi legyőzése Fucsovicsnak, ám a junior wimbledoni bajnokunk sokszor okozott már csalódást a GS-selejtezőkben, így fogadni semmiféleképpen sem érdemes rá, inkább csak szurkoljunk, hogy összejöjjön neki a főtábla.