Férfi kézilabda

Az utóbbi évek legszorosabb döntője következik

Két mérkőzés, összesített gólkülönbség - szombaton jön a magyar bajnokság döntőjének első felvonása.

Hosszú évek óta nem voltak ennyire kiegyenlítettek a bajnoki finálé esélyei, mint most, a Veszprém és a Szeged csatázása a szokottnál is nagyobb izgalmakat tartogat. Az alapszakasz-győzelemmel a MOL-Pick Szeged játszhatja a két felvonásos döntő második mérkőzését hazai pályán, a szombati és a szerdai találkozók alapján pedig a gólkülönbség dönt majd az aranyérem sorsáról.

1x2    
Veszprém Döntetlen Szeged
1.30 9.50 3.90

A magyar férfi kézilabdázás két zászlóshajója 2017-ben két alkalommal mérte össze erejét, március végén bajnokin Veszprémben, április közepén pedig a Magyar Kupa döntőjében Debrecenben. Mindkét találkozó rendkívül szoros végjátékot hozott, Veszprémben Nagy Lászlóék két góllal tudtak nyerni, míg az MK-meccset egy utolsó másodperces hetessel húzták be.

Ennek ellenére a fogadóirodáknál óriási favoritnak számítanak a bakonyiak, hiszen mindössze 1.30-as szorzóval fogadhatunk a hazaira, míg a Tisza-partiak sikere közel négyszeres kasszát fizetne.

"Rendkívül szoros meccsre számítok szombaton és szerdán is" - nyilatkozta Javier Sabaté, a címvédő veszprémiek spanyol vezetőedzője a vehir.hu-nak. "A Szegedet idén négy gólnál nagyobb különbséggel senki nem tudta legyőzni. Bizonyítottak többek között a Párizs ellen is, háromgólos hazai vereség után döntetlent értek el a francia fővárosban, ami tökéletesen mutatja erejüket. Minden idők legjobb szegedi csapatát kell legyőznünk a bajnoki címért".

Bár a Veszprémet a szezon során folyamatos támadások érték, a tavaszra összeállt a csapat és a Magyar Kupa elhódítása mellett zsinórban negyedik alkalommal harcolta ki a BL négyes döntőbeli szereplést.  "Folyamatosan javul a teljesítményünk karácsony óta, pontosan úgy, ahogy azt elterveztem. Friss a társaság, mindenki éhes a sikerre, készen állunk a harcra. Hiszek abban, hogy a bajnokságot és a BL-t is megnyerhetjük, különben már nem ülnék le a kispadra" - tette hozzá Sabaté.

Utolsó öt egymás elleni mérkőzés
15.04.17 Kupa Telekom Veszprém Szeged 23 - 22
18.03.17 NBI Telekom Veszprém Szeged 24 - 22
29.10.16 NBI Szeged Telekom Veszprém 26 - 23
21.05.16 NBI Szeged Telekom Veszprém 26 - 26
14.05.16 NBI Telekom Veszprém Szeged 30 - 29

Bár a Szeged emberemlékezet óta nem tudott meccset nyerni Veszprémben, a Tisza partján nagyon bizakodóak a játékosok. Az, hogy a második találkozót saját közönségük előtt játszhatják, komoly motivációt ad a szegedi játékosoknak, akik nem is titkolják céljukat, hogy letaszítsák a trónról a bakonyiakat.

"Az alapszakaszt megnyertük, és erre régen volt példa. Ez egy kis részsiker, ami erőt ad nekünk. Ez most egy olyan párharc lesz, mint amit a BL- ben a kieséses szakaszban vívunk. Az mindenképpen kedvező, hogy a második meccs lesz Szegeden. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, mindenki készül, koncentráltan edz, mert mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontos meccs vár ránk szombaton Veszprémben.- nyilatkozta Zubai Szabolcs a delmagyar.hu-nak.

A szombaton 15 óra 45 perckor kezdődő találkozót az M4Sport élőben közvetíti!