Spanyol foci

Van egy Málaga-játékos, aki nem akar asszisztálni a Real-fiesztához

  • MVB80

A Barcában nevelkedő Sandro Ramírez szívesen megtréfálná a Real Madridot a spanyol bajnokság utolsó fordulójában.

Egy döntetlen választja el a Real Madridot attól, hogy 2012 után ismét bajnoki címet ünnepelhessen.

Az elmúlt napokban mi is több cikkben megénekeltük, miért is nehéz elképzelni, hogy elbukja a Real ezt a bajnokságot, kiderült például, hogy a vasárnapi ellenfél, a Málaga 1 millió euróval gazdagodik, ha korábbi játékosa, Isco bajnok lesz a madridiakkal, ráadásul az aktuális forma is Zinedine Zidane csapata mellett szól.

A Real a Barca elleni vereség óta öt bajnokit húzott be egymás után, és ezeken 20 gólt szerzett, ami négyes átlagnak felel meg.

Egyébként a Málaga is elég erősen teljesített az elmúlt hetekben, április elején legyőzte a Barcelonát 2-0-ra, majd ugyan kikapott a Deportól, de utána összehozott egy négyes győzelmi sorozatot, az előző körben pedig pontot lopott az Európa Ligáért harcoló Real Sociedad otthonából.

Az előző idényben 1-1-re végeztek a csapatok a Málaga otthonában, és utoljára 2012 decemberében született olyan eredmény, amivel a hazaiak most kiénekelhetnék a sajtot Ronaldóék szájából, akkor a duplázó Santa Cruz mellett a már említett Isco szerzett örömet a La Rosaleda népének a 3-2-es győzelem alkalmával.

A Barca-szív megdobbant Sandróban

Bár minden jel a Real sikerét ígéri, a vendégeknek jó lesz odafigyelniük a Málaga házi gólkirálya, az eddig 29 meccsen tizennégyszer eredményes Sandro Ramírezre, aki a Barcelonában nevelkedett, és a katalán klubtól került jelenlegi csapatához.

„Remélem, gólt szerzek, és így segíteni tudok a Barcelonának, hogy bajnok legyen, ez esetben álomszerűen alakulna a nap. Nagyon sokkal tartozom a Barcának, úgyhogy azon leszek, hogy betaláljak a Real ellen” – nyilatkozta a 21 éves támadó.

A mostani eset az olasz bajnokság 15 évvel ezelőtti utolsó fordulójára emlékeztet, amikor a Lazio-Inter meccsen a milánóiak sikere scudettót ért volna, és mivel a két klub jóban van egymással, a Sasok drukkereinek egy része is megünnepelte az Inter-gólokat.

A Lazio-játékosok azonban Poborsky vezérletével felszívták magukat, és 4-2-re nyertek, így az Udinéből 2-0-val távozó Juve ölébe hullott az aranyérem. Igaz, az akkori Lazióban olyan klasszisok játszottak, mint Peruzzi, Nesta, Stam, Simeone, Stankovic vagy Simone Inzaghi, míg a mostani Málaga egy átlagos spanyol középcsapat, de az az eset is megmutatta, hogy nem érdemes előre elkönyvelni egy eredményt.

[2300883] 2017-05-21 20:00:00 Malaga - Real Madridx;
now;87
2017-05-20;87
2017-05-21;87
211384