La Liga

13-ból 1-szer lenne bajnok a Barcelona

  • varin

Az utolsó forduló előtt megnéztük, mennyi az esélye a Real Madrid botlására a La Ligában. Nem sok!

Sikerrel abszolválta szerdai házi feladatát a Real Madrid, a Celta Vigo elleni sikerükkel még egy lépéssel közelebb kerültek a trónfosztás felé Cristiano Ronaldóék. A címvédő Barcelona esélye egy mikroszkopikusra zsugorodott, amennyiben ugyanis a "barcagyűlölő" Málaga nem veri meg a Blancókat, mindegy, hogy ők mit játszanak az Eibar ellen. De mit mutatnak a számok, mennyi esélye maradt a katalánoknak?

A fogadóirodáknál jelenleg 1.06-os szorzóért tehetjük a Real és 10-szeresért a Barcelona bajnoki címét, ám ha valaki hisz a katalán csodában, van egy jobb opció.

Ha ugyanis kötésben megfogadjuk a Barcelona és a Málaga sikerét, pénzünk 12.60-szorosát nyerhetjük vissza.

Persze Messiék tényleg csak apróságokban bízhatnak, például abban, hogy Sandróék utolsó nyolc meccsükből hatot megnyertek, hazai pályán pedig négyes győzelmi sorozatban vannak, méghozzá nem rossz csapatok (Barcelona, Valencia, Sevilla, Celta Vigo) ellen.

Fotó: TalkSport

Ha ki akarjuk listázni azon találkozókat, amikor a Málaga meg tudta verni a fővárosiakat, nem kell sokat keresgélnünk, 2012. december 22-e az egyetlen ilyen esemény ebben az évezredben, ekkor Isco és Santa Cruz duplájával nyertek a kék-fehérek.

Mindezek fényében hiába van matematikailag 8% esélye a Barcelonának a bajnoki címre, mi 13-ból 13-szor fogadnánk arra, hogy a Málaga nem veri meg a Real Madridot egy ilyen fontos mérkőzésen.

2017-05-19;87
2017-05-20;87
2017-05-21;87
211384