Angol foci

A lottóötös hetvenszeresét költheti el a MU Griezmannékra

A tavalyi 145 millió font után idén akár 200 millió font fölötti összeget is kiadhat új játékosokra a Manchester United.

A Manchester Unitednek jó esélye van arra, hogy Európa Liga-győztesként zárja az idényt, de ha így lesz, akkor a csapat a következő szezonban már a BL-ben mutathatja meg, mit is tud, és azzal valószínűleg a MU-drukkerek is egyetértenek, hogy ráfér az erősítés a keretre.

Az egyik helyi lap, a Manchester Evening News azt írja, hogy a United bőven túlszárnyalhatja a tavalyi, 145 millió fontos költekezését, és az idei átigazolásokra akár 200 milliót is elkölthet.

A legnagyobb név Antoine Griezmann lenne, akinek fontban számolva 85 millió a kivásárlási ára, de Zlatan Ibrahimovic térdsérülése miatt még egy csatár leigazolása is tervben van, és a lap a torinói Andrea Belottit, valamint az evertonos Romelu Lukakut említi, az ő megszerzésük is 80 millió körüli összegbe fájna.

Az Eb-gólkirályt lehet, hogy nem tudja megtartani az Atlético

A középpályára a Tottenham angol válogatottja, Eric Dier a kiszemelt, a védelembe pedig Michael Keane, a Burnley 24 éves játékosa, Dierért 40, Keane-ért 25 millió font körüli összeget kellene kicsengetnie a Manchesternek, vagyis az említett négy játékos 225 millió font lenne.

Mai árfolyamon ez 82 milliárd forintnak felel meg, ez majdnem a harmada a leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándor OTP- és MLSZ-vezér vagyonának, és csak összehasonlításképpen, ha ezen a héten lenne nyertese az ötöslottónak, az illető 1,18 milliárd forinttal gazdagodna, ami aprópénz a MU szintjéhez képest.

A MU tavaly világrekordot döntött, 89 millió fontot fizetett Paul Pogbáért a Juventusnak, és az üzlet során 41 millió ütötte a dörzsölt játékosügynök, Mino Raiola markát, a FIFA éppen az ügynök jutaléka miatt kezdte el vizsgálni az átigazolást.

A United még két bajnokit játszik le az EL-döntő előtt, szerdán a Southamptonhoz látogat, vasárnap pedig a Palace ellen zárja a bajnokságot, de José Mourinho korábbi nyilatkozata alapján nem fog megszakadni a csapat.