Utánpótlás

A kapitány nélkül küzdenek a magyarok a vb-ért

Szélesi Zoltán egymeccses eltiltást kapott az UEFA-tól és az esélyek sem a mieink mellett állnak.

A szombati Eb-negyeddöntőkön eldőlt, hogy a magyar férfi U17-es válogatott Franciaországgal játszik az Eb 5. helyéért, május 16-án, 12 órakor. Ez akár jó hír is lehetne, hiszen másfél héttel ezelőtt a magyar csapat óriási bravúrral megverte a franciákat, ám az előjelek ezúttal kedvezőtlenebbek.

Szélesi Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyanis egymeccses eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől, így nem ülhet majd a kispadon. A szövetségi edző azért kapta a büntetést, mert a törökök elleni, 1-0-ra elveszített negyeddöntőben reklamált, s ezért a lelátóra küldte a játékvezető - adta hírül a magyar szövetség honlapja.

Fotó: mlsz.hu

"Ami a játékvezetőt illeti: nem rá, magamra voltam dühös az adott szituációban, amikor elküldött a kispadról, de ezen nem múlt semmi, a segítőim pontosan tudták, mit kell tenni a hátralévő időben" – mondta akkor Szélesi a szituációról.

Emellett három játékos szereplésétől is el kell tekintsen a magyar csapat, Csonka András, Majnovics Martin és Szoboszlai Dominik is eltiltás miatt nem léphet pályára Zágrábban.

A magyar csapat sikerére a csoportkörben akár 21-szeres szorzóval is lehetett fogadni, míg a keddi győzelem csupán 7-szeres oddson fogadható a nemzetközi bukmékereknél.

A találkozót kedden 12 órától az M4 Sport is élőben közvetít.