Premier League

Borítékolható a United veresége?

José Mourinhóék csütörtökön elérték céljukat, bejutottak az Európa Liga fináléjába, innentől kezdve pedig már csak a sorozat döntőjére koncentrálnak. A Tottenhamnek viszont legalább egy pontra még szüksége van a második hely megszerzéséhez, avagy vasárnap borítékolható a United veresége?

Mourinho alighanem ezt a meccset is elengedi.

Noha még a dobogóra is van esélye a Manchester Unitednek a Premier League-ben, a Vörös Ördögök minden idegszálukkal a 10 nap múlva rendezendő Európa Liga fináléra koncentrálnak. Addig viszont még három bajnokija van José Mourinhóéknak, az első mindjárt a White Hart Lane-en.

1x2    
Tottenham Döntetlen Manchester United
1.65 3.80 4.70

Ha teljes fegyverarzenálját be tudná vetni a portugál mester vasárnap, akkor sem a vendégcsapat lenne az esélyes a 37. forduló zárómérkőzésén Londonban. A Spurs ugyanis borzasztóan erős hazai pályán, a bajnokságban az egyetlen csapat, amely nem kapott ki otthoni környezetében a most futó szezonban, s ha ez egy így lesz vasárnap is, akkor a Tottenham lehozza úgy az idényt, hogy a White Hart Lane-t egyetlen gárda sem tudta bevenni.

Erre pedig minden esélye megvan Mauricio Pochettinóéknak, még akkor is, ha múlt héten kikaptak a West Ham otthonában, s mivel pénteken nyert a Chelsea, a bajnoki cím ismét elúszott a kék-fehéreknek. A második helyet viszont még megcsíphetik, amihez egy pontra még minimum szüksége van a fővárosiaknak. A három egység megszerzéséhez is a hazaik állnak közelebb, hiszen csak a szokásos hiányzókra - Erik Lamela, Harry Winks, Cameron Carter-Vickers és Danny Rose - nem számíthat az argentin mester.

Ami a vendégeket illeti, a United egyre inkább kezd egy kifacsart csapatra hasonlítani, s amióta a Vörös Ördögök az Európa Ligára koncentrálnak, nem is jönnek számukra az eredmények a bajnokságban. Legutóbb az Arsenal otthonában kaptak ki simán, míg azt megelőzően pedig a Swansea-val nem bírtak az Old Traffordon.

Mindezekhez egyébiránt nagyban hozzájárul az, hogy José Mourinhónak egyre több hiányzóval kell számolnia, vasárnap Marouane Fellaini eltiltás, Luke Shaw, Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic, Timothy Fosu-Mensah, Ashley Young sérülés, míg Paul Pogba édesapja halála miatt hagyja ki a találkozót.

Elég foghíjas lesz tehát a vendégek kerete, akik, ahogy már fentebb is említettük, már másra koncentrálnak. Vélhetően a portugál mesternek az lesz a hátralévő három bajnokin a célja, hogy csapata megússza sérülések nélkül, s a kulcsjátékosok 10 nap múlva olyan állapotban legyenek, hogy ismét európai kupát nyerhessen a United.

Mindezek után nem meglepő, hogy a bukmékereknél is egyre nagyobb favorit a Tottenham, hiszen a hazaiakra kínált, kezdeti 1.80-szoros odds már az 1.60 határát súrolja, avagy a fogadóirodák már ott tartanak, hogy a Spurs többgólos favoritnak számít a Vörös Ördögökkel szemben hazai pályán.

2017-05-12;47
2017-05-13;47
2017-05-14;47
209498