NB I

Bennmaradást érhet a bravúr

Aranyat érhet a Debrecennek egy győzelem a Groupama Arénában, Dollék azonban aligha adják majd könnyen a pontokat.

   
Ferencváros Döntetlen Debrecen
1.55 4.10 5.20

Volt ok az örömre a Ferencvárosnál és a Lokinál is hétvégén, mindkét csapat fontos bajnokit nyert meg. A fővárosiak ezzel ismét a dobogón találták magukat, amely esélyt kínál még nekik a bronzérem megszerzésére, a Debrecen pedig lélegzetvételnyi szünethez jutott, ami a kiesés elleni harcot illeti. Ám egyik fél sem érte még el a célját a bajnokságban, így a szombati bajnokin izgalmak és feszültség várható.

Abból a szempontból mindkét csapat jó helyzetben van, hogy a riválisok számára nehéz mérkőzések jönnek, így papírforma szerint egy döntetlen sem lenne katasztrófa egyik oldalon sem, ám a 3 ponttal akár be is biztosíthatnák vágyaikat a felek. Különösen a Loki bizakodhat, hogy számukra kedvezően alakul a játéknap, hiszen az MTK a Honvédhoz látogat, míg a Diósgyőr-Mezőkövesd mérkőzésen számukra igazán rossz forgatókönyv talán csak a kövesdiek győzelme lenne.

[2295582] 2017-05-13 18:00:00 Ferencváros - Debrecenx;10

Habár a DVSC idegenben gyengén teljesít ebben a bajnokságban és az Újpest ellen is csak egy hihetetlenül szerencsés góllal tudtak nyerni, Frank Feltscher, a csapat támadója bizakodó.

"A februárihoz hasonló meccsre számítok, ami semmiképpen nem lesz könnyű, mert nyomás alatt leszünk. De azt gondolom, elég jól felkészültünk ellenfelünkből. Az Újpest elleni múlt heti sikerünk nagyon fontos volt, de rendkívül szoros a tabella, egy győzelemmel vagy egy vereséggel sok minden változhat. Szeretnénk szombaton minél több pontot szerezni a Groupama Arénában" - nyilatkozta a venezuelai légiós.

"Igazán kemény volt az Újpest elleni meccsünk, amelyen nem játszottunk jól" - kezdte Leonel Pontes. "A legfontosabb azonban az volt, hogy megszerezzük a három pontot. Szerencsés góllal nyertünk emberhátrányban, de minden játékos jól teljesített a kilencven perc során. Szeretnénk, ha minél több szurkoló buzdítana bennünket a stadionban, hisz az Újpest legyőzésében is rengeteget segítettek nekünk. Ezúton szeretném nekik ismét megköszönni, hisz kiváló hangulatot teremtettek a Nagyerdei Stadionban" - hálálkodott a portugál mester

A másik oldalon is megoldódni látszanak a problémák, noha a bajnoki cím már biztosan elúszott a címvédő számára, egy kupagyőzelem+bronzérem kombináció azért némiképp feledtetné a kudarcokkal teli évet Thomas Doll csapatánál.

"Sokkal stabilabbak vagyunk, mint eddig. Megtaláltuk a számunkra legjobb felállást, nagyobb biztonsággal játszunk, nem adjuk el a labdát. Koncentráltabbak vagyunk, kevesebb az egyéni hiba. Szükségünk van a győzelmekre, mert ez ad nekünk magabiztosságot, ez nagyon fontos. A Debrecen a bennmaradásért küzd, mi pedig a harmadik helyért. A lehető legjobb formánkat kell nyújtani. Több gyors és magas játékosuk van. A Debrecen ellen mindig szoros meccseket vívunk. Ebben a bajnokságban nem érdemes figyelni, ki hogy áll, mert bárki meglepheti a másikat. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán a célunk nem lehet más, mint a győzelem" - mondta Doll.

Valóban nem várható sima mérkőzés, annak ellenére sem, hogy a DVSC az utolsó három fővárosi találkozóját elveszítette, méghozzá kilenc kapott góllal. Mivel a hajdúságiak szeptember közepe óta csupán egyszer kaptak ki idegenben egy gólnál nagyobb különbséggel, most erőteljesen meglepődnénk egy kiütéses ferencvárosi győzelmen, olyannyira, hogy még akár egy döntetlen is bőven benne van a pakliban.

[2295582] 2017-05-13 18:00:00 Ferencváros - Debrecenx;
2017-05-13;212
209575