Premier League

Révbe érhet a Chelsea

Amennyiben a Chelsea legyőzi a West Bromwich együttesét pénteken, úgy megnyeri a Premier League-et.

Pénteken révbe érhet a Chelsea. - Fotó: facebook.com/ChelseaFC

A Tottenham múlt heti botlásának és a Chelsea hétfői sikerének köszönhetően amennyiben nyerni tud Antonio Conte együttese péntek este Birminghamben, úgy biztosan megnyeri a Premier League 2016-2017-es szezonját. Az előjelek alapján borítékolható, hogy a londoniak május 12-én bajnoknak mondhatják magukat.

1x2    
West Bromwich Döntetlen Chelsea
9.00 5.00 1.30

A West Bromwich együttese ugyanis pocsék formában van, Tony Pulisék nagyon leeresztettek a szezon végére, hiszen a kék-fehérek a legutóbbi hat tétmeccsükön mindössze két pontot szereztek, sőt gólt is csak kettőt lőttek. A birminghami együttesből több fontos játékos is kimarad, hiszen Matt Phillips, Hal Robson-Kanu biztosan, míg Jonny Evans nagy eséllyel kihagyja a pénteki bajnoki találkozót. Arról már nem is beszélve, hogy Pulis mester vélhetően egyre több fiatalnak ad szerepet a szezon hátralévő, mondhatni tét nélküli meccsein.

A Chelsea viszont formában van, a Manchester United elleni vereséget követően zsinórban négy tétmérkőzést nyertek meg Pedróék. A csapatból maximum N'Golo Kanté marad ki a Hawthorns-ban rendezendő ütközeten, de a francia játékára is mutatkozik esély.

Ha mindezekhez hozzávesszük azt a WBA-nak nem igazán megy mostanság a fővárosiak ellen - a felek utolsó három egymás elleni meccsén hét pontot gyűjtött a Chelsea -, akkor igen egyértelműnek tűnik a 37. forduló egyik nyitómeccse. Ezt a bukmékerek is alátámasztják szorzóikkal, hiszen a fogadóirodák szerint nem az a kérdés, hogy pénteken révbe ér-e Antonio Conte együttese, hanem, hogy mindezt milyen gólkülönbségű győzelemmel teszi...

1x2    
Everton Döntetlen Watford
1.40 4.40 7.20

Rendeznek még egy találkozót pénteken, nevezetesen az Everton-Watford összecsapást. A mérkőzést egyik fél sem várja túl jó passzban, hiszen amíg a hazaik három meccse nem nyertek, sőt 286 perce gólt sem szereztek, addig a vendégek zsinórban három vereséggel a hátuk mögött érkeznek a találkozóra, s a Lódarazsak 318 perce nem találtak az ellenfelek kapujába. A gárdákban ráadásul rengeteg a hiányzó, mind az Evertonból, mind a Watfordból egyaránt nyolc futballista hagyja ki a pénteki ütközetet.

Ugyanakkor már egyik csapat számára sincs különösebb tétje a találkozónak, a liverpooliak biztos, hogy a hetedik helyen zárnak, míg a watfordiak megmenekültek a kieséstől. Ennek köszönhetően akár egy jó meccset is összehozhatnak a felek, mint ahogy ősszel tették, amikor a sárga-feketék ötgólos találkozón tudtak 3-2-re nyerni. A bukmékerek egyébként is sok gólt várnak a találkozótól, hiszen legalább három találatra mindössze 1.60-szoros szorzót kínál a    , míg ha ismét minimum öt gól esne, akkor a feltett tétünk 4.40-szeresét kapnánk vissza a fogadóirodától.

2017-05-12;47
2017-05-13;47
2017-05-14;47
209498