Utánpótlás

Öngóllal vérzett el az Eb-negyeddöntőben az U17-es válogatott

  • MVB80

Törökország 1-0-ra legyőzte a magyar U17-es labdarúgó-válogatottat a horvátországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A magyar csapat a franciákat, a skótokat és a feröerieket megelőzve megnyerte a csoportját, így jutott a nyolc közé, ahol az a török brigád volt az ellenfele, amely kikapott a spanyoloktól, viszont utána a horvátokat és az olaszokat is lenyomta, így másodikként jutott tovább az A csoportból.

A törököket ismerhettük, hiszen az Eb előtt felkészülési meccset vívott egymással a két csapat, és akkor 0-0 lett a vége.

Sajnos most nem sikerült nullán tartani a törököket, akik az első félidő közepén egy mázlis góllal szereztek vezetést, Adigüzel lövése mellé ment volna, Csonka azonban menteni akart a mögötte érkező török elől, de sajnos a saját kapuját vette be.

A második félidőre Szélesi Zoltánt pályára küldte Csobothot, aki gyanús körülmények között esett el egy török védő szorításában a 16-oson belül, de a litván bíró nem fújt semmit.

Ez most nem jött össze, de a vébé még meglehet (Fotó: MLSZ.hu)

Aztán Szerető szabadrúgását tolta ki a török kapus, majd ismét Rumsas spori kért szót, aki felküldte a lelátóra a túl vehemensen reklamáló Szélesit. A magyar edző azt kérte számon a bírón, hogy miért nem ítélt büntetőt, amikor az egyik török becsúszva állította meg Torvundot, de a lassítás alapján ez tiszta szerelés volt.

Próbáltunk nyomni, de csak egy nagy helyzetet sikerült összehozni, a csereként beállt Tímári lövését azonban védte Özer kapus.

Az 1-0-s győzelemmel a törökök bejutottak az elődöntőbe, de még a magyar csapatra is várhat egy meccs egy másik negyeddöntős vesztessel, amelynek tétje a vb-részvétel lesz.