Madridi tenisztorna

Kyrgios fogást találhat Nadalon

  • Cesc18

Csütörtökön a játéknap slágermeccséből húznánk hasznot a madridi tenisztornán.

A legjobb 16 között jó néhány rangos párosítás összejött, a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó Nick Kyrgios és Rafael Nadal meccse, amelyre természetesen a centerpálya esti programjában kerül sor.  A mallorcai klasszis hibátlan mérleggel érkezett a spanyol fővárosba, győzött ugyanis Monte-Carlóban és Barcelonában is, mindkét helyszínen egyaránt a 10. címét könyvelhette el. A madridi kevésbé sikeres torna számára, de azért négy alkalommal itt is felért már a csúcsra. Az ötödik címét nagyon nem lesz könnyű megszereznie, pokoli sorsolást kapott, akár már az ausztrál fenegyerekbe beletörhet a bicskája.

Nagyon nehéz ellenfél. Az egyik legkeményebb játékos, akivel találkozhatsz. Nagyon jól kell játszanom ahhoz, hogy legyőzzem. Nem tudom mi fog történni - mondta Nadal.

Nem ez lesz az első randevújuk salakon, tavaly Rómában mérték össze a tudásukat. Akkor Rafa 6-7, 6-2, 6-4 arányban tudott nyerni. Előtte még 2014-ben Wimbledonban találkoztak, amely meccsüket viszont Kyrgios húzta be. Mindkettő egyébként nagyon élvezetes és magas színvonalú mérkőzés volt. 

Vélhetően unatkozni most sem fogunk. Nadal remek formában ütöget, most már az önbizalma is kezd a régi lenni, hazai közönség előtt pedig mindig a maximumot próbálja a pályára tenni. Az ilyen meccseken az ausztrált sem kell félteni, hatalmas hangulat lesz a centeren, ami őt is felspannolhatja. Ugyan voltak érdekes nyilatkozatai Kyrgios-nak, miszerint az agya nem 100%-ban a teniszre fókuszál, de csak lehozta a két papírformát.

Az aussie-nak ez egy nagyon szimpatikus helyzet, a formája adott, de a nyomás mégsem rajta lesz. Úgy véljük ilyen oddson van érték Kyrgios-ban, ezek között a körülmények között borzasztó veszélyes, hiszen pokoli jó első szervája van. Tavaly Stan Wawrinkát, előtte pedig Roger Federert ütötte ki Madridban, szóval Nadal sem lehet nyugodt. 

hatharom.com
Kyrgios nyer
@ 2.90