Spanyol foci

Kitalálod, mi az, amiben a Barcelona egyedülálló a topligákban?

  • MVB80

Ebben az idényben még egyetlen büntetőt sem fújtak be a spanyol bajnokságban a Barcelona ellen.

36 forduló már lement a mostani spanyol bajnokságból, ami azt jelenti, hogy már csak két meccs van hátra, legalábbis a 20-ból 18 csapatnak, mert a Real Madrid és a Celta Vigo még csak 35-nél tart egy korábbi halasztás miatt.

A Barcelona viszont már csak kétszer lép pályára, és ha a Las Palmas, valamint az Eibar elleni meccseket lehozza anélkül, hogy tizenegyest ítélnek ellene, akkor a topligák egyetlen csapata lesz, amely ebben az idényben megúszta büntető nélkül.

A Barca ellen utoljára 2016. február 14-én ítéltek tizenegyest, akkor a Celta Vigo kapott egy nagy lehetőséget, amit a svéd John Guidetti ki is használt, 1-1-re alakítva az állást, ennek ellenére a katalánok végül 6-1-re győztek.

A spanyol élvonalban legutóbb a 2012-2013-as idényben fordult elő, hogy egy csapat egyetlen büntetőt sem hozott össze az ellenfeleknek, akkor az Atlético Madrid mondhatta ezt el.

Gameiro a kupában hiába lőhetett büntetőt, kihagyta

A Marca nevű spanyol lap statisztikája szerint a Barcelona korábban három bajnokságot játszott végig úgy, hogy az ellenfelek nem próbálkozhattak 11 méterről, az 1935-1936-os, az 1959-1960-as, valamint az 1970-1971-es idényben ezek szerint nagyon odafigyeltek a csapat védői a 16-oson belül.

A legtöbb makulátlan szezont a Real Madrid hozta össze, szám szerint kilencet, az 1930-as években például volt három olyan bajnokság egymás után, amikor a bírók nem fújtak be tizenegyest a madridiak kárára.

A Marca kimutatása szerint a 21. században eddig a Real ellen 76, a Barca ellen 71 büntetőt ítéltek, de a madridiak hattal többet rúghattak (141-135).

A tanulságok levonását meghagyjuk a két csapat szurkolóinak, mi csak tényszerűen annyit teszünk hozzá zárásként, a vesztett pontok tekintetében a Real három ponttal jobban áll, vagyis egészen közel került ahhoz, hogy 2012 után ismét bajnok legyen. 

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.30
Barcelona 3.30