Forma-1

Már Vettel világbajnoki címe lenne a papírforma

Legalább is a bukmékerek szerint, akik négy futamot követően a Ferrari német pilótájára fizetik a legkevesebb pénzt.

Négy versenyhétvége után most már bátran kijelenthető, hogy a Ferrari, Sebastian Vettellel a volán mögött komoly eséllyel indul a világbajnoki címért. A német klasszis Ausztráliában és Bahreinben győzött, Kínában és Oroszországban pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a kiegyensúlyozott teljesítménnyel vezeti is a tabellát Vettel, méghozzá 13 ponttal megelőzve a nagy rivális Lewis Hamiltont, míg a Mercedes másik pilótája, a Szocsiban életében először diadalmaskodó Valtteri Bottas 23 pontra van a germántól. 

Folyamatosan követtük az oddsok alakulását a vb-címet illetően. Bahrein után még Hamiltont tartották a favoritnak, ám most már 2.50-es oddsal csak a második legesélyesebb a brit. Vettel lépett a helyére, akire jelenleg 1.72-szeres pénzt fizetnek. A legnagyobbat azonban Bottas oddsa zuhant, 26.00-ról 9.50-re. Nem lehet őt sem leírni, hiszen az látszik, hogy gyorsan felvette a ritmust a Mercedesnél. 

Legutóbb egyébként 15 évvel ezelőtt fordult elő, hogy az első négy versenyen három különböző pilóta állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Még mindig nagyon messze a szezon vége (16 futam van hátra), de az egyértelműen kijelenthető, hogy az elmúlt években uralkodó Mercedes dominanciája eltűnt. 

Ki lesz a világbajnok?
Sebastian Vettel 1.72
Lewis Hamilton 2.50
Valterri Bottas 9.50
Kimi Raikkönen 41.00

A hétvégén Spanyolországba látogat a száguldó cirkusz, ahol Max Verstappen a címvédő, miután tavaly Hamilton és Rosberg már az első körben kiütötték egymást.