Tenisz

Látunk fantáziát a madridi harcosban

Kedd este a spanyol Fernando Verdasco meglepheti a vasárnap Münchenben diadalmaskodó német Alexander Zverevet a madridi tenisztorna első fordulójában.

Kedden bemutatkozik a világelső Andy Murray, a Barcelonában döntőző Dominic Thiem, illetve pályára lép a budapesti ATP-győztes Lucas Pouille és David Goffin is. A nap slágermeccsén azonban két nem kiemelt játékos, Alexander Zverev és Fernando Verdasco lesz főszerepben. Ez az első fordulós ütközetek legpatinásabb összecsapása, komoly izgalmakra és kiélezett meccsre számíthatunk. 

Verdasco a madridiak legnagyobb hőse, immáron sorozatban 15. alkalommal lép pályára a szülővárosában, először 2003-ban találkozhattunk a nevével a főtáblán.

A hazai publikum előtt mindig extra erőbedobással játszik Verdasco, ám ennek ellenére messze nem ez a legsikeresebb tornája, csupán két negyeddöntőt tud felmutatni. A legemlékezetesebb meccse 2012-höz köthető, amikor is óriási csatában Rafa Nadalt sikerült legyőznie, igaz, akkor még kék salakon játszottak Madridban. Hatalmas siker volt ez Verdasconak, hiszen előtte zsinórban 15-ször kapott ki klasszis honfitársától, nem csoda, hogy a bukmékerek 21-szeres (!) pénzt fizettek a madridi győzelmére Rafa ellen.

2013 óta klasszikus vörös salakon játszanak a spanyol fővárosban, ha csak ezt a négyéves periódust nézzük, akkor "Verda" mindegyik veresége alakalmával döntő szettre kényszerítette az ellenfelét. Zverev is pokoli meccsre számíthat, pláne azok után, hogy a múlt héten Münchenben tornát nyert, tehát még vasárnap is játszott.

Persze fizikálisan simán bírnia kell, hiszen csak négy meccset játszott, viszont az alkalmazkodás okozhat számára problémát. Madridban magaslaton játszanak, gyorsabb környezetben, így nem hátrány napokkal ezelőtt megkezdeni rá a felkészülést. A német tehetségnek erre nem volt alkalma, ráadásul nincs is tapasztalata ezzel a tornával kapcsolatban, hiszen pályafutása során most először vesz részt a Madrid Openen. 

Alexander Zverev Fernando Verdasco
1.70 2.29

Az ATP hivatalos oldalán szavazhatunk a győztesre, jelenleg 60%-on áll Zverev. A fogadók viszont máshogyan gondolkoznak, ugyanis 1.53-1.58 körül nyitott a német oddsa, most azonban már 1.70-ért is megjátszható. Mi is úgy véljük, hogy Verdasco jó eséllyel indul ezen a meccsen, ám a legnagyobb értéket az overben látjuk. Zverev is óriási küzdő és nagyon éli az ilyen centerpályás meccseket.

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.85