NB I

Megyei kiesési derbi és rangadók egész sora jön hétvégén

  • varin

Négy parázs mérkőzés és két tét nélküli találkozót rendeznek hétvégén az OTP Bank Ligában.

Három forduló van hátra az OTP Bank Ligából, az idei szezon azonban biztosan az utolsó forduló utolsó percéig hatalmas izgalmakat tartogat még. A bajnoki címért még ketten, a kiesés elkerüléséért négyen is harcolnak. Íme a 31. forduló szorzói, amely négy rendkívül érdekes mérkőzést is tartogat.

Oddsok a 31. fordulóra
  1 x 2
Honvéd-MTK 1.70 3.80 4.30
Paks-Gyirmót 1.50 3.90 6.30
Diósgyőr-Mezőkövesd 1.95 3.30 3.70
Ferencváros-Debrecen 1.55 4.10 5.20
Haladás-Vasas 2.50 3.10 2.80
Újpest-Videoton 3.80 3.40 1.90
Első ránézésre meglepően jó szorzót kapunk a két bajnokesélyes találkozójára, hiszen ha egyik csapat sem botlana az előttünk álló játéknapon, 3,23-szoros pénz ütné a markunkat.

A kispestiek ellenfele az MTK lesz, amelyet idén oda-vissza ütöttek, ráadásul Torghelléék nincsenek is túl jó formában, míg az elmúlt években a Videoton egyik kedvenc ellenfele volt az Újpest. A fehérváriak az utolsó tíz tétmeccsükből (a Ligakupát nem számolva) kilencet megnyertek a lilákkal szemben, idén pedig két meccsen kilenc gólt szereztek Lazovicsék a fővárosi csapat ellen. Mindezek fényében nem tűnik rossz kombinak a bajnokesélyesek nyeretése.

Parázs derbi várható viszont a Hajdúságban, ahol borsodi rangadót játszanak. A Nagyerdei Stadion ad otthont ugyanis a DVTK-Mezőkövesd derbinek, ahol a "hatpontos" jelző talán még nem is elegendő arra, hogy mennyire fontos lesz a találkozó. Amennyiben a DVTK legyűri a Kövesdet, gigantikusat lép a bennmaradás felé, igaz, ez a tett idén még nem sikerült Radoséknak. A forma alapján a diósgyőriek a favoritok, akikben ha nem hagyott nyomot a Gyirmót 93. perces egyenlítő gólja, akkor be kellene húzzák a derbit.

1.55-ért viszont nem fogadnánk a Ferencváros sikerére, még akkor sem, ha az utóbbi években hazai pályán rendre legyűrték a Debrecent. A Lokinak a semmiből jövő, Újpest elleni "ajándékgyőzelem" erőt adhat a folytatásra, és mivel két közvetlen riválisuk is egymásnak ad randevút, még a döntetlen sem lenne rossz eredmény.

A Haladás-Vasas és a Paks-Gyirmót találkozónak is alig van tétje, egyedül az angyalföldi csapatnak kellenek a pontok a bronzérem megszerzéséhez, ám ha úgy játszanak Remiliék, ahogyan a Paks ellen, akkor Sopronban sem lesz sok esélyük nyerni.

2017-05-13;212
209575