Topligák

Wenger először nyert bajnokit Mourinho ellen

Az Arsenal nyerte a Premier League hétvég rangadóját, 10 gólt hozott a Lazio-Sampdoria ütközet, kiesett a Palermo a Serie A-ból. Topligák összefoglaló.

Wenger először győzte le Mourinhót bajnoki mérkőzésen.

Premier League

Nem bírt a Southampton együttesével a Liverpool, a Vörösök az Anfield Roadon játszottak gól nélküli döntetlent a Szentekkel. Egyébiránt a hazaik álltak közelebb a sikerhez, a 66. percben James Milner révén büntetőt is hibáztak a liverpooliak.

Milner kihagyott tizenegyese:

A nap és a forduló rangadóján az Arsenal és a Manchester United csapott össze Londonban. A mérkőzés első félidejében az Ágyúsok játszottak mezőnyfölényben, ám mégis a United hagyott ki több nagyobb helyzetet Wayne Rooney és Anthony Martial révén, igaz, David De Geának is bravúrt kellett bemutatnia Aaron Ramsey lehetőségénél. A második játékrész elején szinte a semmiből szerzett vezetést az Arsenal, Granit Xhaka szánta el magát lövésre jó 25 méterről, ami megpattant Ander Herrera hátán, De Gea pedig tehetetlen volt. Három perccel később Danny Welbeck vette be korábbi kenyéradójának kapuját, méghozzá fejjel. Ezt követően véget is ért a találkozó érdemi része, vagyis az Ágyúsok 2-0-ra győzték le a Vörös Ördögöket. A siker pedig történelmi, hiszen Arséne Wenger első (!) bajnoki mérkőzését nyerte meg José Mourinho ellen, a franciának 13. alkalomra sikerült legyűrnie a portugált.

Az Arsenal-Manchester United mérkőzés góljai:

2017-05-07;47
209498

Bundesliga

Nem bírt egymással a Hamburg és a Mainz a kiesési rangadón, a felek mérkőzése gól nélküli remivel ért véget. Mindez azt jelenti, hogy perpillanat a piros-fehérek biztosan bennmaradnának, míg az északiak osztályozóra kényszerülnének. A másik vasárnapi találkozón a Freiburg legyőzte a Schalke együttesét, aminek köszönhetően a piros-fekete együttes feljött az ötödik helyre a táblázaton.

2017-05-07;54
210225

La Liga

Alavés-siker született a baszk derbin, ami azt jelenti, hogy a Bilbao 2003 májusa óta továbbra sem tudja legyőzni a Deportivót. A Valencia Simone Zaza és Ezequiel Garay vezérletével 4-1-re győzte le az Osasunát.

2017-05-07;87
211384

Serie A

Nem sikerült a lehetetlen, a Palermo három fordulóval a bajnokság vége előtt elbúcsúzott a Serie A-tól. A szicíliai együttesben kezdőként 77 percet kapott Sallai Roland - Balogh Norbertet nem cserélték be - Veronában, ahol a vendégek két minutummal a találkozó befejezése előtt egyenlítettek, s mentettek pontot. Azonban ez a remi mit sem ért a Palermónak, hiszen az Empoli 3-1-re verte a Bolognát - Nagy Ádám sérülés után lábadozik -, amely eredménynek köszönhetően biztossá vált, hogy jövőre a másodosztályban találkozhatunk a rózsaszín-feketékkel.

Az Inter meglepetésre 1-0-ra kikapott a Genoa otthonában, míg a Lazio ismét parádét rendezett a Stadio Olimpicóban, a szenvedő fél ezúttal a Sampdoria volt, amely 7-3-as (!) vereségbe futott bele a fővárosban.

A Lazio-Sampdoria meccs góljai:

2017-05-07;55
211987