Angol foci

Mourinho egója miatt nem veheti félvállról a MU az Arsenalt

  • MVB80

A hatodik helyezett Arsenal az egy hellyel előtte álló Manchester Unitedet fogadja a Premier League rangadóján.

Matthew Olosunde és Demetri Mitchell neve könnyen lehet, hogy még a hardcore Manchester United-szurkolóknak sem ismerős, pedig ők is bekerültek az Arsenal elleni keretbe.

Ez az első alkalom, hogy a tartalékcsapatban szereplő duó elutazott egy felnőttbajnokira, bár nehéz elképzelni, hogy José Mourinho komoly szerepet szán nekik, még úgy is, hogy azt már korábban bejelentette, hogy néhány játékosát pihentetni fogja.

1x2    
Arsenal Döntetlen Manchester United
1.95 3.40 3.65

Azt tudjuk jól, hogy Mourinho sokszor a lélektani hadviselés részeként süt el mondatokat, és az ő egóját ismerve biztos nem örülne, ha megszakadna az Arsene Wenger ellen tizenkét meccses veretlenségi sorozata.

Mourinho mindössze egy angol Szuperkupa-döntőn kapott ki Wengertől, mióta Angliában dolgozik, és egy három évvel ezelőtti történet bizonyítja, hogy kár azt hinni, hogy a portugál felad meccseket.

Akkor a Chelsea a BL-elődöntő visszavágójára készült, és úgy ment az Anfieldre, hogy mindenki azt hihette, a Liverpool simán nyerni fog, ehhez képest a Chelsea 2-0-val elhozta mindhárom pontot, és ez az eredmény is kellett ahhoz, hogy végül a Manchester City megelőzze a Liverpoolt.

A MU 25 meccs óta veretlen a Premier League-ben, és ha találgatjuk, kik játszhatnak az Emiratesben, akkor jó tudni, hogy Antonio Valencia el sem utazott, ahogyan az EL-elődöntőben megsérült Ashley Young sem.

Ezen a képen olyan, mintha valami titkos jelbeszédet használna a két edző

A másik oldalon Granit Xhaka szereplése volt kérdéses, és úgy néz ki, a svájci középpályás végül kénytelen lesz felülni a lelátóra, és onnan szurkolni a többieknek.

Az Arsenal egy Tottenham elleni vesztes derbiből érkezik a rangadóra, de Wenger amondó, ez motiválóan hat majd a csapatra.

"Szeretnénk kiköszörülni a csorbát egy csalódást jelentő meccs után, és erre a legjobb alkalom a mostani rangadó. Tudjuk, hogy a MU milyen nagy veretlenségi szériát hozott össze, de még így sincs messze tőlünk a tabellán, vagyis sok döntetlent játszik. Csak saját magunkra kell koncentrálnunk, ha szenvednünk kell, akkor arra is készen állunk, és meg akarjuk nyerni a meccset" - nyilatkozta Wenger.

A két csapat utolsó tíz meccséből a MU négyet, az Arsenal kettőt nyert, az ősszel 1-1 lett a vége, Juan Mata góljára Olivier Giroud válaszolt a 89. percben.

[2252532] 2017-05-07 17:00:00 Arsenal - Manchester Unitedx;
now;47
2017-05-08;47
209498