La Liga

Izgalmakban szűkölködünk, de tippjeink azért vannak a spanyol fordulóra!

A Valencia, a Real Madrid és az Athletic Bilbao mérkőzésére is tippeltünk a hétvégén.

Vízválasztó lehet a 36. játéknap a spanyol bajnokságban, hiszen a Barcelona előtt az utolsó olyan mérkőzés áll, ahol van reális esélye elbukni. A katalánok találkozójával külön is foglalkozunk majd, de most lássuk, milyen mérkőzések lesznek még a hétvégén.

Oddsok a 36. fordulóra
  1 x 2
Sporting Gijón-Las Palmas 1.55 4.20 5.10
Atlético Madrid-Eibar 1.25 5.20 11.00
Barcelona-Villarreal 1.13 8.00 14.50
Granada-Real Madrid 19.00 8.50 1.10
Alavés-Athletic Bilbao 5.00 3.65 1.65
Valencia-Osasuna 1.20 6.20 11.50
Deportivo-Espanyol 2.00 3.25 3.65
Málaga-Celta Vigo 1.40 4.40 7.20
Leganes-Betis 1.60 3.65 5.50

Papírforma szerint a Real Madridnak semmi félnivalója nincs ezen a játéknapon, a Granada a korábbi években sem jelentett neki igazán akadályt, ráadásul a már kiesett Tony Adamsék esetében motivációról sem beszélhetünk. A Granada mindazonáltal egész normális játékot mutatott be a Real Sociedad ellen, talán a teher lekerülése jó hatással volt Ramosékra. A Real Madrid egy Atlético elleni párharc közben lép pályára a Los Carmenesben, azzal a tudattal, hogy a döntés még mindig az ő kezében van. Vélhetően Zinedine Zidane rotálni fogja keretét, még úgy is, hogy a BL-ben már nem kell tartaniuk a kieséstől.

Minden amellett szól, hogy a Real szétcincálja a kiesett együttest. A két fél elmúlt öt meccsét a fővárosiak 21-2-es gólkülönbséggel abszolválták és ahogyan a Deportivo ellen, úgy szombaton is simán benne van egy hatos Moratáéktól, amellyel még egy lépéssel közelebb kerülnek a hőn áhított siker felé.

Granada-Real Madrid
hatharom.com
Real Madrid -2
@1.65

A Villarreal és a Real Sociedad mellett az Athletic Bilbao is ádáz harcot vív az Európa Ligáért, Adurízék pedig komoly lépéselőnybe kerülhetnek a kék-fehér riválisukkal szemben, ha nyerni tudnak az Alavés ellen. Ez viszont nehéz feladatnak tűnik, hiszen az újonc a három elveszített április eleji bajnokiját követően szépen magára talált és négy meccs alatt nyolc pontot szerzett, és aligha szeretnének lemondani a felsőházas tagságukról.

Hiányzó egyik oldalon sem lesz, és nem csak ez mondatja velünk, hogy ezúttal nem egy unalmas 0-0 várható, mint ősszel. A hazaiak felszabadultan, eredménykényszer nélkül játszhatnak, míg a vendégeknek egy győzelem nagy lépés lenne az EL felé. Mivel a Bilbao sikerére kínált 1.65-ös szorzó alacsonyabb, mint amit mi reálisnak gondolunk, így a gólokra fogadunk, mégpedig arra, hogy legalább az egyik játékrészben lesz kettő.

Alavés-Athletic Bilbao
hatharom.com
Mindkét félidőben kevesebb, mint 1,5 gól lesz? Nem
@1.55

Kevés motiválatlanabb csapat van jelenleg a La Ligában az Osasunánál. A pamplonai gárda hetek óta vegetál, a játékosok már rég a szezon végét várják, ennek szellemében pedig nem is szakadnak meg a sikerért. Becsúszott ugyan egy Alavés elleni győzelem idegenben, de ezt leszámítva az utolsó hat idegenbeli vereségük átlagosan 3,33 gólos különbséggel született meg.

A gárda most a Mestallába látogat, ahol a szezon végére elfáradó Valencia vendégei lesznek. Voróék azonban hazai pályán nem szerepelnek rosszul, és bár becsúszott egy Sociedad elleni fiaskó két hete, alighanem az Osasuna ellen szeretnék helyrehozni a kisiklást. A hazai oldalon Abdennour csupán a maródi, míg a vendégeknél még mindig temérdek hiányzó lesz, így a papírforma szerint Kodróék ismét beleszaladnak majd a késbe. Sok gól, magabiztos Valencia-siker.

Valencia-Osasuna
hatharom.com
Hazai és több, mint 3,5 gól
@2.05

A többi mérkőzést illetően a Sporting Gijón-Las Palmas találkozón szép számú gól várható, hiszen a kanári-szigetekiek pocsék formában vannak, tengernyi gólt kapnak ezekben a hetekben, a Gijón pedig az életéért küzd. Bár vajmi kevés esélyük van a piros-fehéreknek a bennmaradásra és amúgy is pocsék formában vannak, kinéz egy gólfesztivál az Estadio El Molinonban. Az Atlético a BL-sokkból az Eibar ellen regenerálódhat, ám mint azt tudjuk, Mendilibar fiai bárkit képesek idén meglepni. Kérdés, hogy mennyire lesz ott a fővárosi fejekben a kínos elődöntő, így akár meglepetést is okozhatnak Enrichék az óriásnak.

Sem a Málaga-Celta Vigo, sem pedig a Deportivo-Espanyol nem bír óriási téttel. És azon sem kell csodálkoznunk, hogy a Málaga szorzója csupán 1.40, amihez hozzájárul, hogy parádés formában vannak, jól megy nekik hazai pályán a Celta ellen és a vigóiak amúgy is nagyon tartalékosak lesznek az Európa Liga miatt.

A hétfő esti Leganes-Betis találkozóval külön cikkben foglalkozunk a hét elején.

2017-05-05;87
2017-05-06;87
2017-05-07;87
2017-05-08;87
211384