Premier League

Nagy a tét a West Ham-Tottenham meccsen

Londoni rangadóval indul a Premier League 36. fordulója, hiszen a West Ham a Tottenham együttesét fogadja péntek este.

A Tottenham az Olimpiai Stadiont is bevenné. - Fotó: facebook.com/TottenhamHotspur

Mindkét csapatnak szüksége volna a három pontra, a hazaiaknak a biztos bennmaradást jelentené a siker, míg a vendégek nyomást helyezhetnének a listavezető Chelsea nyakára, hiszen - ideig-óráig - egy pontra megközelítenék az éllovast.

1x2    
West Ham Döntetlen Tottenham
7.00 4.50 1.40

Azonban a West Hamnek alapos formajavuláson kell átesnie, ha le akarja győzni a bombaformában lévő Spurst. Slaven Bilicék ugyan a legutóbbi négy meccsükön veretlenek maradtak a bajnokságban, s hét pontot gyűjtöttek úgy, hogy mindössze két gólt kaptak, nem szabad elfelejteni, hogy csak egyszer nyertek, összesen három gólt lőttek, s többek közt a már kiesett Sunderland együttesét sem tudták legyőzni, így pedig már mindjárt más a leányzó fekvése.

A horvát mester ráadásul a forduló nyitómeccsén biztosan nem számíthat Angelo Ogbonna, Pedro Obiang, Michail Antonio játékára, míg Arthur Masuaku, Dafra Sakho és Andy Carroll sem teljesen egészséges, vagyis félig-meddig tartalékosan kell harcba küldenie övéit a Spurs ellen.

[2252541] 2017-05-05 21:00:00 West Ham United - Tottenham Hotspurx;5

Ami a vendégeket illeti, ahogy fentebb is említettük, a Spurs bombaformában van, hiszen Mauricio Pochettinóék sorra nyerik meccseiket, zsinórban kilenc (!) győzelmet számlálnak a Premier League-ben. A sikerek pedig főleg úgy érnek sokat, hogy Christian Eriksenék számolatlanul rúgják a gólokat - az utolsó kilenc bajnokijából nyolcszor legalább kétszer betalált a Tottenham -, míg a védelem remekel, hiszen 439 perce (!) nem kapott gólt a bajnokságban Hugo Lloris.

Mindezek után a kék-fehérek péntek este sem lassítanának, ráadásul csak a szokásos hiányzókkal - Erik Lamela, Harry Winks, Cameron Carter-Vickers - kell számolnia az argentin mesternek, Danny Rose játékára pedig mutatkozik esély a városi rivális ellen.

Összességében egyértelmű, hogy a Tottenham a 36. forduló nyitómérkőzésének esélyese, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen mindössze 1.40-szeres oddsot kínálnak a vendégek sikerére, míg a hazaiak pontszerzésével gyakorlatilag megháromszorozhatjuk feltett tétünket.

2017-05-05;47
2017-05-06;47
2017-05-07;47
2017-05-08;47
209498