Angol foci

Most érdemes elkezdeni pakolni az Arsenalt?

José Mourinho több játékosát is pihentetni fogja az Arsenal elleni vasárnapi rangadón.

Hatalmas lépést tett a stockholmi Európa Liga-döntő felé a Manchester United, amely Marcus Rashford szabadrúgásával győzni tudott a Celta Vigo otthonában.

A MU egy trófeát már begyűjtött az idényben, Zlatan Ibrahimovic főszereplésével hazavitte a Ligakupát, és most kinéz a csapatnak még egy döntő, úgyhogy nem kell csodálkozni azon, hogy José Mourinho a hétvégi, Arsenal elleni rangadó előtt meglebegtette, hogy több játékosát is pihentetni fogja a visszavágóra.

Bár Mourinho neveket nem mondott, azt megemlítette, hogy azok számíthatnak kimenőre vasárnap, akik túl sok játékpercet halmoztak fel.

A sérülésből visszatérő Paul Pogba például a bajnokságban és az EL-ben már 3500 perc fölött jár, de Ander Herrera is lenyomott majdnem 3000 percet, úgyhogy ők jó eséllyel kihagyhatják a vasárnapi bevetést.

Így ünnepelte Mourinho Rashford gólját

Mourinhónak a vigói meccsen a csereként beálló Ashley Youngot le kellett vinnie sérülés miatt, és a gólszerző Rashford sem fejezte be a meccset, neki egy korábbi problémája újult ki, úgyhogy nem csodálkoznánk, ha ők sem lépnének pályára az Emiratesben.

A vasárnapi meccsnek elvben nagy tétje lenne a MU számára, hiszen négy fordulóval a vége előtt egy pont a csapat hátránya a városi rivális Cityvel szemben, amely jelenleg rátette a kezét a még BL-szereplést jelentő negyedik helyre.

Ám az Európa Liga győztese alanyi jogon szerepelhet a BL főtábláján, ergo a United két meccsre van attól, hogy még selejteznie se kelljen. Mourinho már korábban is jelezte, hogy az EL a prioritás, és egyelőre bejött a terve, igaz, akár az első meccset 4-1-re megnyerő Ajax, akár a Lyon jut be a döntőbe a másik ágról, egyik csapat ellen sem mehet biztosra. 

1x2    
Arsenal Döntetlen Manchester United
1.85 3.50 3.90
[2252532] 2017-05-07 17:00:00 Arsenal - Manchester Unitedx;
2017-05-05;47
2017-05-06;47
2017-05-07;47
209498