Nemzetközi foci

Lassan fellélegezhetnek a Premier League védői

  • MVB80

Diego Costa előszerződést kötött a kínai bajnokságban szereplő Tiencsin Csüancsien csapatával.

Ha hinni lehet az angol lapoknak, akkor Huszti Szabolcs, Guzmics Richárd, Alexandre Pato, Oscar, Alex Witsel és Hulk után újabb nagy név szerződik a kínai bajnokságba.

Már a téli átigazolási szezonban is folyamatosan napirenden volt Diego Costa Ázsiába szerződése, de a smirglikeménységű (három szezon alatt eddig 51 gólnál és 25 sárgánál jár) spanyol csatár végül maradt a Chelsea-nél.

Ha a Premier League tabellájára nézünk, akkor ez nem volt rossz döntés, hiszen négy körrel a bajnokság vége előtt négy pont a Chelsea előnye, és ahogyan azt mi is kiveséztük, innen már nehéz lesz előznie az utóbbi hetekben nagyon bepörgő Tottenhamnek.

A 28 éves Costa szerződése 2019 júniusában jár le, és az átigazolások terén mérvadónak számító Transfermarkt 50 millió euróra teszi az árát, de a hírek szerint a kínai Tiencsin Csüancsien számára ez nem jelent gondot, és 90 millió eurós ajánlattal igyekeznek meggyőzni a Chelsea vezetését.

A Cadena SER nevű spanyol rádió úgy tudja, pénteken Diego Costa és ügynöke, a Cristiano Ronaldót is képviselő Jorge Mendes a kínai klub vezetőivel vacsorázott Londonban, és a találkozó végén a csatár alá is írt egy előszerződést.

A Tiencsin nem garasoskodik, a Chelsea-nek szánt 90 millió eurós összegen felül Costának évi 30 millió eurót fizetne, ami azt jelenti, hogy nagyjából a háromszorosát keresné annak, amit Angliában tesz zsebre.

A 90 milliós vételárral a Chelsea is bőven jól járna, abból az összegből Antonio Conte akár két minőségi csatárt is vehet a brazil származású spanyol válogatott támadó helyére.

Bajnoki címmel köszönhet el Angliától

A Tiencsin hét forduló alatt tíz pontot szerzett, így a 9. helyen áll a 16 csapatos kínai bajnokságban.

A csapat edzője az aranylabdás Fabio Cannavaro, a keret két legismertebb játékosa, pedig a brazil Pato és a belga Witsel, előbbit 18, utóbbit 20 millió euróért szerezte meg a kínai csapat.

És Costához hasonlóan ők is 30 alatt vannak még. Ráadásul előttünk a nyári átigazolási időszak, ki tudja, hányan döntenek úgy, hogy a karrier már kevésbé fontos, inkább a pénzre szavaznak. Nem mintha ezért el kellene ítélni őket, csak tanulságos a tendencia.

Ki lesz a Premier League gólkirálya?
Romelu Lukaku (Everton) 1.28
Harry Kane (Tottenham) 6.00
Diego Costa (Chelsea) 21.00
Alexis Sánchez (Arsenal) 26.00