Bajnokok Ligája

A legjobb támadósor a legjobb védelem ellen - folytatódik a monacói csoda?

A Juventus a Barcelonát is könnyedén nullázta le, ám a monacói tinik ellen nem lesz könnyű dolguk.

Fotó: Metro

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Real Madrid keddi győzelmével az egyik döntős megvan, Ronaldóék már ellenfélre várnak a június 3-a döntőben. Hogy ez a sorozat meglepetéscsapata, a Monaco vagy a rutinos Juventus lesz-e, az egy héten belül kiderül, mindenesetre a bukmékerek szerint egyértelmű, hogy a Barcelonát is kiütő, szenzációsan védekező olaszok utazhatnak majd Cardiffba, hiszen már az első mérkőzésnek is esélyesei..

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a világ jelenlegi leggyorsabb, leglendületesebb, legveszélyesebb támadó alakulata találkozik a legkeményebb és legmasszívabb védelemmel.
Háromesélyes oddsok a mérkőzésre
Monaco Döntetlen Juventus
2.80 3.35 2.35

Ugyanakkor éppen ez lehet az a faktor, amely a Zebrák javára billenti a mérleget, hiszen a Monaco az egyenes kieséses szakaszban nem találkozott még ehhez hasonló csapattal, a Manchester City és a Borussia Dortmund is a támadó futball híve, nem is véletlen, hogy ezen a négy mérkőzésen 21 gól esett. A csoportkörben is inkább az offenzív futball szerelmeseit kapta meg Leonardo Jardim csapata, így nehéz megjósolni, egy olasz gárda ellen mire mennek majd Mbappéék.

"Nagyon fontos 90 perc előtt állunk, de úgy hiszem, a továbbjutás csak Torinóban dől majd el. Nem aggódom a mérkőzés miatt, nem fogok akkor sem, ha esetleg kapunk egy gólt. Dortmundban három, Manchesterben szintén három gólt szereztünk, de betaláltunk a Tottenham ellen is, így biztos vagyok benne, hogy ez Torinóban is menni fog.

Óriási dolog, hogy itt vagyunk, hatalmas kaland, amely mögött sok munka áll, hiszen már július végén pályára léptünk a selejtezőben. Optimisták vagyunk és ugyanaz a célunk, ami a Juventusnak, vagyis bejutni a döntőbe" - nyilatkozta Jardim.

A Juventusnak sem volt éppen sétagalopp az idáig vezető útja, hiszen a Sevilla és a Barcelona is Európa élcsapatai közé tartoznak, ám a tíz meccsen beszedett két gól azt jelzi, Massimiliano Allegri tökéletes védelmet épített a torinói gárdának.

"Egészen hihetetlen munkát végez Jardim a csapatnál, ezt láthatjuk a nemzetközi színtéren és a francia bajnokságban is. Nem hisszük, hogy a Monaco változtatni fog a játékstílusán, erre nincs is okuk, hiszen a bátor, gyors futball egész évben remekül működött nekik. Két éve senki nem várta, hogy eljutunk a döntőbe és játszhatunk a Barcelonával, ám idén más a helyzet, ez egy jól felépített munka eredménye" - összegezte gondolatait Allegri mester és Gianluigi Buffon.

A rutinos olasz portás elmondta, nagyon tisztelik az ellenfelet, hiszen egy "hegyomlásnyi" gólt szereztek már idén és a fiatalos lendületük bármire képes lehet.

A rutin a mi oldalunkon van, de emlékszem, hogy fiatalként milyen érzés volt ilyen messzire jutni és sebezhetetlennek érezni magamat - nyilatkozta Buffon.

Hogy a Monaco valóban nem változtat-e a stílusán, az tényleg jó kérdés. Jardim mester elmondta, hogy a Juventus ellen jobban kell koncentrálniuk a hirtelen kontrajátékra, ráadásul a Zebrák tizenhatosán belülre kerülni szinte lehetetlen.

A franciáknak azonban semmi vesztenivalójuk és talán nem is lenne bölcs a részükről, ha most valami mással próbálkoznának, mint amely eddig sikerre vitte őket. Ebből aztán egy igazán jó kis mérkőzés kerekedhet, hiszen az olaszok biztosan gólt szerezni érkeznek a II. Lajos Stadionba. Mindemellett meglepően jó szorzót is kapunk arra, hogy mindkét csapat betalál egyszer.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.70

A találkozót az M4 Sport 20 óra 45 perctől élőben közvetíti! A további TV-műsorhoz kattints ide!

[2490502] 2017-05-03 20:45:00 Monaco - Juventusx;