Bajnokok Ligája

Újabb kapitális bírói hiba a Real javára, biztos döntős a címvédő

  • varin

Cristiano Ronaldo előbb fejjel, majd kétszer lábbal vette be az Atlético kapuját, ezzel pedig magabiztos előnyben a címvédő.

Varane-nal a kezdőben, Bale helyén pedig Iscóval a csatársorban kezdett a Real Madrid a városi derbin, míg a vendégeknél Gameiro lett végül Griezmann csatártársa, a padon pedig helyet kapott Gaitán, Correa és Torres is - ők hárman egyébként beálltak később. A Matracosok tehát a vártnál valamivel támadóbb felállásban kezdték a Bernabeúban a találkozót, amely előrevetítette, hogy Diego Simeone semmiképpen sem akarta elhagyni a Real stadionját lőtt gól nélkül.

Ennek ellenére a hazaiak kezdték aktívabban a 90 percet, sorra jöttek a beadások jobbról, illetve balról, míg a 10. minutumban az egyik tekerés megtalálta Cristiano Ronaldo fejét, aki megszerezte 11. gólját a BL-elődöntők történetében. Apró szépséghiba, hogy a portugál óriási lesen volt a gólt megelőzően.

A nyomás azonban semmit sem enyhült az elkövetkező percekben sem, Carrascóék nemigen lépték át a félpályát, míg a Real játékában folyamatosan ott volt a második találat. A 25. percben 9-0-t mutatott a lövési kísérletek aránya, ám lett volna esélye egyenlíteni a fekete mezben futballozó vendégeknek, hiszen Gameiro ziccerét fogni tudta Navas.

Fotó: uefa.com

Az Atléti tehát úgy mehetett el szünetre, hogy bár hátrányban vannak, reálisan vezethetett volna 2-3 góllal is Zinedine Zidane csapata.

A fordulást követően 28 percig szinte semmi nem történt, a csapatoknak mintha tökéletesen megfelelt volna az 1-0. Végül a 73. percben egy érthetetlen védelmi hiba hozta meg a Real Madrid második gólját, CR7 ezúttal lábbal volt eredményes.

Az utolsó percekben már úgy tűnt, nem történik sok izgalmas, Cristiano Ronaldo feltette a koronát saját teljesítményére és harmadik góljával eldöntötte a párharcot.

Habár kétségtelen, hogy a Blancók első gólját lesállás előzte meg, a győzelem és az arány jogosságához nem férhet kétség, az Atlético Madrid végig alárendelt szerepet játszott és Griezmannék szinte teljesen veszélytelenek voltak Navas kapujára. Nehéz elképzelni, hogy ilyen előjelek mellett a Real Madrid 3-0-ról kiessen a Vicente Calderónban, így kijelenthető, hogy szerda este már ellenfélnéző lehet a madridiak számára a Monaco-Juventus derbi.

[2490501] 2017-05-02 20:45:00 Real Madrid - Atlético Madridx;