NB I

Leszakadhat a Honvéd, elbukhatja a bronzot a Fradi

  • varin

Örökrangadó vár a zöld-fehérekre, míg a bajnokaspiránsok közül a Vidi meccse lesz a könnyebb.

Végjátékához közeledik az OTP Bank Liga 2016/17-es idénye, 360 játékperc múlva megtudjuk, melyik csapat lett a bajnok és melyik búcsúzik a Gyirmót mellett. A 30. fordulót ugyan egy örökrangadó is színesíti, ám az MTK-Ferencváros mérkőzésnél lesz fontosabb derbi is szombaton. Lássuk az oddsokat!

A 30. forduló szorzói
   
  1 x 2
Mezőkövesd-Honvéd 3.40 3.20 2.10
Videoton-Haladás 1.35 4.60 8.00
Vasas-Paks 1.80 3.40 4.30
Gyirmót-Diósgyőr 4.80 3.50 1.70
Debrecen-Újpest 2.05 3.30 3.40
MTK-FTC 3.40 3.20 2.10

A kieséssel kapcsolatos helyzetet egy korábbi cikkünkben már átrágtuk, így kezdjük a bajnokaspiráns csapatok mérkőzéseivel.

A listavezető Honvéd az életéért küzdő Mezőkövesdhez látogat, márpedig Borsodban hetek óta minden csökkentett üzemmódban működik. Úgy tűnik, Tomiszlav Szivics nem tudta pótolni az edzői székben Pintér Attilát, ez pedig a pontszámokban mutatkozik meg leginkább - a sárga-kékek komoly favoritok a kiesésre.

Most azonban annak ellenére sem reménytelen a pontszerzésük, hogy Marco Rossiék látogatnak a Matyóföldre, hiszen a piros-feketék idegenben igen gyatrán teljesítenek: az utolsó öt meccsen négy pont és két rúgott gól a mérleg. Idén a felek mindkét találkozóján a házigazda tudott nyerni, amelyre most igen jó az odds.

Papírforma szerint nem kéne gondot okozzon a Vidinek a Haladás, amely szintén inkább hazai pályán vitézkedik eredményesen. Ősszel 3-0-ra nyertek a piros-kékek, de 2015-ben találunk egy 7-0-t is. A motiváció nyilván a hazaiak oldalán lesz, de 1.35-ért arra a csapatra fogadni, amely otthon sem a Vasast, sem pedig a Kövesdet nem tudta legyőzni, lehet, hogy bátorságra vallana.

Szintén kellemes ellenfél jutott a Vasasnak, hiszen a Paksnál már szezon végi üzemmódba kapcsoltak. Pontszám alapján egyébként még bajba is kerülhetnének Csertői Aurél fiai, ám egyrészt nehéz elképzelni, hogy négy csapat is megelőzi majd Bartháékat a Gyirmót mellett, másrészt kitűnő a sorsolásuk is, így tehát aggódniuk felesleges. Noha a Paks alaposan dominálta ezt a párharcot az elmúlt években, a dobogóért folytatott harcban most illene az angyalföldieknek elhozniuk a három pontot az utolsó három mérkőzését elveszítő tolnai gárda ellen.

Lipták hiányozhat Gyirmóton

A már kiesett Gyirmót különösebb motiváció nélkül léphet pályára a DVTK ellen úgy, hogy a csapat vezetősége eközben már lázasan keresheti Urbányi István utódját. A Diósgyőr azonban remek formában van, hat meccsen szereztek 13 pontot, amelynek hatására hetek óta először nem állnak kiesőhelyen. A csapatkapitányát vesztett miskolciak azonban nem dőlhetnek hátra, nekik ez egy újabb élet-halál mérkőzés lesz, ahol muszáj nyerniük. 1.70-es oddsért szerintünk fognak is!

Zsinórban három nyertes tétmeccs az egyik, öt veretlen a másik oldalon - így várja a Ferencváros és az MTK a Hungária körúti örökrangadót. A mérkőzés egyértelműen a házigazdának lesz a fontosabb, a zöld-fehérek maximum a bronzérmet bukhatják el, az ő céljuk vélhetően amúgy is inkább már a kupagyőzelem, mintsem a dobogó alsó foka. Az MTK-nak ezzel ellentétben viszont kell a három pont, mert a nehéz sorsolásuk miatt még úgy is aggódhatnak, hogy a 8. helyen állnak. A kék-fehérek nagyon szeretnek pályaválasztóként a Ferencváros ellen játszani, az utolsó öt alkalommal egyaránt Torghelléék örülhettek a végén, és bizony mi most is inkább Tamási Zsolt csapatát favorizáljuk.

[2295578] 2017-05-06 20:30:00 MTK - Ferencvárosx;15

Ahogyan a Debrecen sikerére fogadnánk inkább az Újpest elleni derbin is, ahol a hírek szerint kiváló hangulat várható majd. Kell is a legendás SZUD biztatása Tőzséréknek, hiszen ez egy amolyan "must win" derbi nekik. Aggasztó lehet azonban a számukra, hogy az Újpest idegenben szépen termeli a pontokat, ráadásul a két csapat közti nem túl baráti viszonyt ismerve kizárt, hogy tálcán kínálják majd a lilák a három pontot a hazaiaknak. Nagyon érdekes mérkőzés várható, inkább hazai sikerrel.

Mik a ti tippjeitek a 30. fordulóra? Fejtsétek ki véleményeteket a mérkőzésekről kommentben!

2017-05-06;212
209575