Serie A

Végleg elbúcsúzhatnak a magyar srácok, gólzápor Szardínián - tippek a fordulóra

Amennyiben a Palermo vereséget szenved a Fiorentinától, a magyar játékosok kétharmada búcsúzik a Serie A-tól.

Nem akármilyen fordulót rendeznek a hétvégén Itáliában, az élen álló hét csapatból hat egymás ellen játszik. A pénteki Atalanta-Juventus után vasárnap délben római rangadón izgulhatunk, míg a hetet egy laza kis Inter-Napolival zárhatjuk. Ahogy az lenni szokott, a kiemelt mérkőzésekre külön beharangozóval készülünk, ám a többi mérkőzésre is érdemes figyelmet fordítani, jó tippet ugyanis bőségesen találhatunk a "kiscsapatok" meccsén is.

   
  1 x 2
Torino-Sampdoria 1.60 4.00 4.85
Roma-Lazio 1.80 3.60 4.05
Palermo-Fiorentina 6.65 4.50 1.40
Empoli-Sassuolo 2.05 3.25 3.50
Bologna-Udinese 2.30 3.20 3.00
Crotone-Milan 4.00 3.40 1.85
Genoa-Chievo 1.65 3.60 5.10
Cagliari-Pescara 1.60 4.10 4.70
Internazionale-Napoli 3.00 3.40 2.20

Kissé felborult az élet rendje Torinóban és Genovában is, a korábbiaktól eltérően ugyanis a Bikák most idegenben muzsikálnak jól, míg a Sampdoria érthetetlen pontvesztéseket produkál zsinórban. Mindezek fényében az egymás mögött álló középcsapatok rangadóján bármi megtörténhet, ám látva a felek formáját, a gólínségtől nem kell tartanunk.

A Torino mérkőzésein amúgy is remek befektetés arra fogadni, hogy sok dolguk lesz a kapusoknak, hiszen Belottiék utolsó tíz meccsén úgy esett 44 gól, hogy minden alkalommal betalált mindkét fél.

Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy a Sampdoria esetében is már négyes széria van érvényben, akkor egyből értelmet nyer, hogy miért fogadhatunk a "BTS"-re csupán 1.40-es szorzón.

Komoly érvágás lehet azonban Marco Giampaolo csapatának, hogy Luis Muriel sérüléssel bajlódik, így vélhetően a Quagliarella-Schick duó kap majd bizalmat a mestertől. Habár az elmúlt hetekben a Torino főleg idegenbe szállította a gólokat, ezúttal hazai pályán is eredményesek lehetnek Szinisa Mihajlovics tanítványai. Sok gól és hazai győzelem a papírforma a Grande Torinóban.

Torino-Sampdoria
hatharom.com
Hazai és 2.5 gól felett
@1.80

Az Empoli eredményétől függetlenül, amennyiben a Palermo vasárnap vereséget szenved a Fiorentina ellen, a szicíliai csapat biztosan búcsúzik a Serie A-tól, vagyis Balogh Norbert és Sallai Roland a másodosztályban folytathatja. Mint arról mi is beszámoltunk a héten, a Palermónál hatalmas gondok vannak, a csapat atomjaira hullott és jelenleg nincs, aki kivezesse a gárdát a csávából, sem vezetői, sem más szinten.

Ezzel szemben a Fiorentina nincs rossz formában, habár becsúszott egy "furcsa" vereség az Empoli ellen április közepén, az Inter elleni 5-4-gyel alighanem kárpótolták a szurkolókat Paulo Sousa tanítványai. Mivel a Violák még harcban vannak az európai kupaindulásért, a motivációjukhoz kérdés sem fűződhet, ilyen előjelek mellett pedig pusztán az a kérdés, hogy mennyire tömik majd ki a Palermót Bernardechiék.

Palermo-Fiorentina
hatharom.com
Vendég és 2.5 gól felett
@1.75

Éppen a Fiorentina egyik nagy riválisa, a Milan játszik a másik kiesőjelölt csapattal a Crotonéval, itt azonban már sokkal kacifántosabb a helyzet, mint a Fiónál. Egyrészt a Crotone nagyon belehúzott, tíz pontot szereztek négy meccs alatt, ráadásul olyan találkozókon jött össze ennyi egység, amelyen maximum kettő lett volna a realitás. A Milan ezzel szemben nehezen magyarázható vereséget szenvedett hazai pályán az Empoli ellen, és ha a fair play-t tartják szem előtt a piros-feketék, bizony Falcinelliéket is megajándékozzák három egységgel. A Milannak egyébként is nagy gondot jelentettek idén a kiscsapatok, gondoljunk csak a Pescara elleni 1-1-re.

Az 1.85-ös szorzó tehát egyáltalán nem véletlen Baccáékra a Crotone otthonában, a forma és a motiváció is a hazaiak oldalán áll. A Crotonénak azonban nincs más választása, muszáj győzelemre játszania, mert a ponthátrányuk még mindig tetemes, ebből pedig így egy gólzáporos mérkőzés is kisülhet.

Crotone-Milan
hatharom.com
3.5 gól felett
@2.60

Olaszországban az utolsó fordulókat a tét nélkül játszó és/vagy már kiesett csapatok gyakran - hogyan is fogalmazzunk szépen - arra használják fel, hogy a támadójátékot gyakorolva, sok gólt szerezve örvendeztessék meg azokat a fogadókat, akik szeretnek overeket játszani. A Cagliari-Pescara párosítás pedig tökéletesen alkalmasnak tűnik arra, hogy a hálók folyamatosan zörögjenek.

Fotó: Fantagazzetta

Az újonc, immáron Zdenek Zeman irányításával gyengélkedő Pescara a Roma elleni vereségével hivatalosan is búcsút intett a Serie A-nak, igaz, a Delfineknél már hetek, hónapok óta kimondva a Serie B-re készülnek. Habár az őrült cseh tréner személye garancia a gólokra, a Pescara mérkőzésein az utóbbi néhány alkalommal azért nem volt annyi találat, mint számítani lehetett. A Cagliarién viszont igen! A szardíniai gárda sorban játssza a fordulatos találkozókat, elől és hátul is teszik a dolgukat a szárdok játékosai.

Persze a bukmékerek sem hülyék, nem véletlen, hogy a legalább négy gól szorzója is csak 1.80, éppen ezért mi egy kiegészítő opciónként azt javasoljuk, hogy a hazai csapatot favorizáljuk, azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy a motiválatlan Pescara győzni érkezik a Sant'Eliába.

Cagliari-Pescara
hatharom.com
Cagliari -1 (európai hendikep)
@2.15
2017-04-28;55
2017-04-29;55
2017-04-30;55
211987