Topligák

Ronaldo majdnem elszúrta, 10 év után kiesett a Sunderland

A Real Madrid megizzadt a Valencia ellen, de végül összejött a győzelem. Kiesett a Sunderland és a Granada. Ez történt szombaton a topligákban.

Botlott a Dortmund, helyzetbe kerültek Szalaiék

Bundesliga

Több váratlan eredményt is hozott a Bundesliga szombati játéknapja. A dobogós helyekért küzdő csapatok közül a Dortmund és a Lipcse is gól nélküli döntetlenre végzett hazai pályán, előbbi a Köln, utóbbi az Ingolstadt ellen nem tudta szállítani a papírformát. Dárdai Pál Herthája sem tudta megállítani a tavasszal bombaformában futballozó Werder Brement, a zöld-fehérek 2-0-s győzelmükkel már a tabella 6. helyén állnak. A kiesés elöl menekülő és sereghajtó Darmstadt zsinórban harmadik győzelmét aratta, ezúttal a Freiburgot múlta felül 3-0-ra. Ezzel együtt, ha az Ausgburg vasárnap pontot szerez, a Darmstadt búcsúzik az élvonaltól.

A Lipcse botlása egyébként azt is jelenti, hogy amennyiben a Bayern München legyőzi a Wolfsburgot, a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül bajnoknak mondhatja magát.

2017-04-29;54

La Liga

Spanyolországban a játéknap nyitómeccsén a Real Sociedad kis híján lebőgött a Granada ellen, amely a 84. percben még döntetlenre állt az Anoétában, ám végül Juanmi megszerezte a baszkok győztes gólját, kiejtve ezzel a vendégeket.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a Real Madrid - Valencia találkozót övezte. A királyiak komoly nyomás alatt léptek pályára, Zinedine Zidane kezdőjéből Bale, Pepe és Varane is kimaradt, bekerült viszont a hét közben remek teljesítményt nyújtó James és visszatért a csatársorba Cristiano Ronaldo is. A portugál klasszis az első félidő derekán megszerezte csapatának a vezetést, amivel pályafutása 367. gólját könyvelhette el a topligákban (angol, spanyol, német, olasz, francia, portugál), ezzel pedig újabb rekordot mondhat magáénak. CR7 ezzel együtt kis híján negatív hős lett, miután az 57. percben büntetőt rontott.

A kihagyott tizenegyes majdnem megbosszulta magát, az agilisan játszó Valencia ugyanis a 82. percben egyenlített, ám Marcelo négy perccel később Morata passza után beállította a végeredményt. A Real Madrid ezzel újabb lépést tett a bajnoki cím felé, három körrel a vége előtt megmaradt a 3 pont előnye - a vesztett egységek tekintetében - a címvédő Barcelonával szemben.
now;87

Moyes kiejtette a Sunderlandet?

Premier League

Angliában pocsék napot produkáltak a csapatok, a délutáni négy mérkőzésen mindössze két gól született. A Leicester nagyon fontos három pontot szerzett a West Bromwich Albion vendégeként, a Rókák győztes gólját Jamie Vardy lőtte a 43. minutumban. A Bournemouth egy hajrában szerzett góllal tudott nyerni a Sunderland stadionjában, így David Moyes együttese kiesett a Premier League-ből. Ez utoljára 10 évvel ezelőtt fordult elő a Fekete Macskákkal.

A Stoke-West Ham és a Southampton-Hull City találkozón nem esett gól, a Sotonban Tadic a 91. percben büntetőt hibázott.

2017-04-29;47