NB I

A Fradi begyújtotta a rakétákat, megvan az első kieső

Címkék:

A listavezető Budapest Honvéd a 95. percben szerzett góllal győzte le a sereghajtó Gyirmótot, az MTK a 90. percben nyerte meg a meccset Újpesten. Megint nyert a Fradi, kikapott a Vasas. Ez történt az NB I 29. fordulójában.

A drámai végjátékokról lesz emlékezetes ez a forduló, hiszen több pályán is az utolsó pillanatokban születtek meg a sorsdöntő találatok. A legnagyobb "mentés" kétségkívül a listavezető Honvéd nevéhez fűződik, Marco Rossi együttese ugyanis David Lanzafame 95. percben rúgott góljával gyűrte le a sereghajtó Gyirmótot. A kisalföldiek ezzel a vereséggel búcsúztak az élvonaltól, a hátralévő fordulókban a tisztes helytállás lehet Urbányi István legénységének a célja, Kispesten pedig továbbra is bízhatnak a bajnoki címben.

A három pontra azért is volt óriási szüksége a kispestieknek, hiszen a Ferencváros a kupa után a bajnokságban is nyerni tudott, így néhány pillanatra hat pontra felzárkózott az éllovasra. A címvédőnél Thomas Doll igen offenzív felfogású kezdőt küldött ki a Groupama Aréna gyepszőnyegére, Böde duplájával és Gera góljával pedig a 29. percre el is döntötte a három pont sorsát. A Fradi zsinórban harmadik győzelmét aratta, a Mezőkövesd viszont harmadszor zakózott, a borsodiak pedig ezzel igen közel kerültek a kiesőhelyekhez.

Böde duplájával feljött a góllövőlista 2. helyére / fradi.hu

Merthogy a Diósgyőr és az MTK is nyerni tudott. A miskolciak azt a Vasast fogadták Mezőkövesden, amely fantasztikus áprilist mondhatott magáénak, a Videoton, a Honvéd és a Fradi legyőzése után azonban megszakad az angyalföldiek remek bajnoki sorozata. A borsodiak Szarka révén már a 6. percben megszerezték a vezetést, ám a fővárosiak Ristevski fejesével a 71. percben egyenlítettek, majd nem sokkal később Lipták Zoltán fegyelmezetlensége miatt 10 főre fogyatkoztak a hazaiak. Bódog Tamás együttese azonban ismét nagy tartásról tett tanúbizonyságot, hiszen Makrai góljával mégis meg tudta nyerni a találkozót. 

A hajrában harcolta ki a győzelmet az MTK is, amelyben a közel nyolc hónap kihagyás után visszatérő Hrepka Ádám a 89. minutumban szerezte a győztes találatot. A meccs képe alapján az Újpest rászolgált volna az egy pontra, több helyzetet dolgozott ki és a mezőnyben is többet birtokolta a labdát. Az első félidő hajrájában Torghelle a jogosan megítélt büntetőt higgadtan értékesítette, amit még ugyan Bardhi szintén tizenegyesből egalizált, de aztán jött Hrepka és eldöntötte a fővárosi derbit.

Sopronban a Haladás 2-0-ra legyőzte a Paks gárdáját, amely zsinórban harmadik mérkőzésén maradt gólképtelen. Csertői Aurél együttese 38 ponttal áll a tabellán, vagyis messze van a kieső helyektől, ám jövő héten a Vasas ellen játszik, ha ott sem sikerül pontot szereznie, akkor izgalmas hajrá várhat a tolnaiakra is.

Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;
2017-04-29;212
209575