Angol foci

Három komoly érvünk van egy zsíros odds mellett

A Newcastle United formája pocsék, tele van sérültekkel és még a hatóságok is zaklatják őket.

A 45., utolsó előtti fordulójához érkezett a Championship, ám több kérdés is megválaszolásra vár még. Ami már biztos, hogy a Brighton és a Newcastle feljutott, valamint a Rotherham (és 99%, hogy a Wigan) kiesett, így jelen mérkőzésnek, a Cardiff City-Newcastle Unitednek lényegi tétje nem lesz. De akkor miért is fogadunk egy középcsapatra egy topcsapat ellenében, amely már a feljutást kéne ünnepelje? Három tényező miatt.

Gayle ezúttal sem áll a csapat szolgálatára

Habár tét nélkül játszik a Cardiff City immáron hetek óta, egyáltalán nem lehet azt mondani a walesi csapatra, hogy magasról tenne a bajnokság végére. Neil Warnock legénysége sorban húzza be a mérkőzéseit és a legutóbbi hat meccsén 14 pontot szerzett saját közönsége előtt. A gárdára amúgy is jellemző volt az elmúlt hónapokban, hogy otthon jól szerepel, november vége óta például 9-3-2 a mérlegük a Cardiff City Stadiumban. Ezzel szemben a Newcastle igencsak leeresztett, idegenben március eleje óta nem tudtak nyerni, a Reading-Birmingham-Sheffield-Ipswich trió ellen két pont és két gól jött össze Rafa Benítez fiainak.

A hazai fél két nappal többet pihenhetett a mérkőzésre, a United hétfőn még a Prestonnal játszott a St. James' Parkban, majd vélhetően ezt követően megünnepelték a feljutást is Mitrovicsék. A fáradt csapatnak több kulcsjátékosa is hiányozni fog, így a házi gólkirály Dwight Gayle (33/22) mellett a szezon második felében szenzációs formát mutató Matt Ritchie (48/16), Vurnon Anita (31/0), Jamaal Lascelles (47/3), Jesus Gamez (7/0) és Grant Hanley (16/1) is sérült.

A hét elején, két nappal a feljutást követően pedig jött az újabb pofon, az adóhatóság vizsgálatot kezdeményezett a klubbal szemben, a házkutatás mellett az egyik sportigazgatót, Lee Charnley-t le is tartóztatták. A Szarkák csak egy semmitmondó közleményt publikáltak az esetről, amely kisebb felháborodást generált a fanatikusok körében. A pletykák szerint emellett Rafa Benítez sorsa sem biztos, a spanyol mester akár távozhat is a Tyne partjáról, amennyiben nem erősítik meg kellőképpen a csapatot, márpedig a fenti történés függvényében erre komoly sansz van.

Mindezek fényében joggal hihetjük, hogy a Cardiff motiváltabban és frissebben futballozik majd utolsó idei hazai mérkőzésén, míg a Unitednek jelenleg kisebb gondja is nagyobb egy ilyen meccsnél, amelyen semmi nyerni valójuk sincs.

hatharom.com
Cardiff City nyer
@3.20
[2259816] 2017-04-28 20:45:00 Cardiff - Newcastle Unitedx;
209821