Bundesliga

A magyarok meccseire koncentrálunk – tippek a fordulóra

  • MVB80

A 31. fordulót rendezik a Bundesligában, mi pedig kiemeltünk néhány találkozót a kínálatból.

A 31. forduló szorzói
   
  1 x 2
Leverkusen-Schalke 2.25 3.30 3.00
Bremen-Hertha 1.90 3.40 3.80
Darmstadt-Freiburg 3.20 3.30 2.15
Dortmund-Köln 1.25 5.50 10.00
Leipzig-Ingolstadt 1.45 4.20 6.50
Mainz-Mönchangladbach 2.10 3.30 3.25
Wolfsburg-Bayern 8.30 4.50 1.35
Augsburg-Hamburg 2.45 3.10 2.85
Hoffenheim-Frankfurt 1.50 3.10 2.85

Február közepén, amikor a Werder Bremen hazai pályán 1-0-ra kikapott a Mönchengladbachtól, a csapat a 16., vagyis osztályozós helyet foglalta el a tabellán, három pontra volt az előtte tanyázó Hamburgtól és néggyel előzte meg az utolsó Darmstadtot.

Azóta tíz forduló ment le, és a Bremen nyolc meccset besöpört, kétszer döntetlent játszott, és most ott tart, hogy négy pontra van szombati ellenfelétől, az ötödik helyezett Herthától. Dárdai Pál csapata felült a hullámvasútra, utolsó nyolc meccséből csak hármat nyert meg, a többit elvesztette, és nem könnyíti meg a helyzetét, hogy a védelemből John Brooks és Marvin Plattenhardt is kidőlt, így aztán a 19 éves Jordan Torunarigha kerülhet be a kezdőbe pályafutása során másodszor.

A Werdernél ellenben visszatér a 4 gólos Thomas Delaney, Zlatko Junuzovic pedig letöltötte az eltiltását, úgyhogy mi az elmúlt hetekben ellenállhatatlanul játszó brémaiakat favorizáljuk.

hatharom.com
Nyer a Werder
@1.90

A Leipzig felülről, az Ingolstadt alulról második a tabellán, ez várhatóan meghatározza majd Gulácsi Péterék hétvégi meccsének menetét, bár a vendégeknek nem kifizetődő a sündisznótaktika, mivel kellenek a pontok, hogy ne essenek ki.

Gulácsi és a Lipcse közelít az ezüstérem felé

A decemberi meccsen óriási meglepetésre az Ingolstadt elkapta az első helyen álló Lipcsét, de most két vereségből érkezik, miközben a Red Bull által támogatott újonc az utolsó öt fordulóban tizenhárom pontot gyűjtött. Az Ingolstadt az elmúlt öt bajnokin tizenkét gólt szedett be, a Lipcse pedig nemrég a Darmstadtnak és a Freiburgnak is négyet gurított, és szombaton is kinéz egy többgólos siker.

hatharom.com
Leipzig -1 (európai hendikep)
@2.20

A Dortmund a német kupa elődöntőjében vágott vissza a Bayernnek a pár hete benyelt 4-1-es pofonért, úgyhogy minden esélye megvan, hogy ne zárja üres kézzel a szezont, mivel a Frankfurt verhető riválisnak tűnik a fináléban.

Addig azonban még a bajnokságban van feladata a BVB-nek, meg kell védenie például a harmadik helyét, hogy az ősszel ne kelljen selejtezőt játszania a BL-főtábláért. A Borussia vendége szombaton a Köln lesz, amely nem számíthat az izomsérüléssel bajlódó Konstantin Rauschra, a hazaiak pedig várhatóan a Bayern elleni csapatot vetik be. A Dortmundról tudjuk, hogy tud és szeret is támadni, de a Kölnre is jellemző, hogy idegenben is pötyögtet egy-egy gólt, legalábbis utolsó hét idegenbeli meccséből hatszor összejött a gólszerzés.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.65

A Dortmundot a Hoffenheim szorongatja, amely még nem mondott le a bronzéremről. A veretlenségét az európai topligákban legtovább megőrző csapat a vállsérülése ellenére számíthat Andrej Kramaricra, így ő lesz Sandro Wagner ékpárja, és Szalai Ádám várhatóan a kispadon kezd majd.

A vasárnapi ellenfél, a Frankfurt kedden 120 perces dráma után, büntetőkkel jutott döntőbe a kupában, úgyhogy Niko Kovac több olyan játékost is kispadra ültethet, aki végigjátszotta az elődöntőt.

Az Eintracht alapemberei közül a japán Haszebe Makoto, a spanyol Jesús Vallejo és az ötgólos csatár, Alex Meier nem gyarapíthatja a mérkőzései számát, és ha figyelembe vesszük, hogy a Frankfurt utolsó nyolc látogatása alkalmával csak egyetlen árva pontot szerzett, akkor nem tűnik nagy merészség a Hoffenheimre tenni.

hatharom.com
Nyer a Hoffenheim
@1.55
now;54
2017-04-29;54
2017-04-30;54
210225