Angol foci

Még egy helyen meggyűlölték David Moyest

A bukott skót trénert már egész Sunderland elüldözné a városból, ám ő kitart és bízik.

A hírek szerint egyelőre nem terveznek szobrot állítani a Stadium of Light előtt David Moyesnak, a Sunderland mesterének. Sőt, Manchester után szépen-lassan északon is gyűlölt ember lesz a skót szakvezető, aki csapata egészen katasztrofális teljesítménye ellenére sem mond le.

A Fekete Macskák 33 mérkőzés lejátszását követően a Premier League utolsó helyén állnak, 12 pont távolságra a bennmaradást jelentő 17. pozíciótól - vagyis sorsuk lényegében eldőlt. A gárdának lett volna még egy utolsó, mikroszkopikus esélye a felzárkózásra, hiszen az elmúlt öt hétben játszottak a Burnley, a Watford, a Leicester, a West Ham és a Middlesbrough ellen, ám mindössze két pontot sikerült szerezniük, valamint Defoe-ék február 4-e óta összesen két gólt szereztek. Csoda, hogy a szurkolók már tüntetnek az 54 éves mester ellen?

Sunderland#eng-sunderland#10

"Itt vagyok, én vagyok az edző és maradok is. Senki nem akar nálam jobban nyerni, ebben biztos vagyok. Megszoktam a sikereket, a vereségekhez viszont nem vagyok hajlandó hozzászokni" - állt ki maga mellett Moyes. Nos, a skót tréner olyan sokszor nem élvezhette a győzelem ízét, hiszen a Manchesterből való távozását követően kereken 80 alkalommal ült a Sociedad, illetve a Sunderland kispadján és a 19 győzelem mellett 39-szer is vereséget szenvedett aktuális csapata.

A szakvezető egyébként azután intézett kifakadást, hogy a Middlesbrough elleni vesztes bajnokin még a szokásosnál is jobban megtalálták őt a sunderlandi hívek, azt skandálva, hogy nem érdemli meg, hogy a csapat logóját magán viselje.

Fotó: Sky Sports

"Amíg van esélyünk a bennmaradásra, nem szabad feladnunk és harcolnunk kell. Nem élvezzük a jelenlegi helyzetet, sem azt, ahol most vagyunk. A kritikák jogosak, de most jól játszottunk, ma nem érdemeltünk vereséget. Egyszerűen csak be vagyunk ragadva és képtelenek vagyunk nyerni" - mondta a találkozót követően Moyes.

Moyes tehát úgy tűnik, nem hajlandó búcsút inteni a Sunderland edzői székének, még annak ellenére sem, hogy közutálat tárgya lett a futballszeretők között a korábbi, kissé nőgyűlölő kijelentése miatt. Az Angol Labdarúgó-szövetség egyébként emiatt a napokban pénzbüntetéssel sújtotta a skót mestert.

A Sunderland tehát már a kiesés szélén táncol és ha szombaton a Southampton ellen vendégeskedő Hull City több pontot szerez, mint Defoe-ék, akkor a Fekete Macskák kiesése immáron biztossá válik.

A következő Premier League-edző, akit menesztenek Aitor Karanka után
Nem menesztenek már senkit 1.60
David Moyes 3.00
Slaven Bilic 4.00
Walter Mazzarri 17.00
209498