Angol foci

Korábbi legendája alázta porig az Arsenalt

  • varin

Thierry Henry szokatlanul erős nyilatkozatban kritizálta egykori csapatának játékosanyagát.

8021 napja lesz vasárnap délután annak, hogy a Tottenham Hotspur legutóbb az Arsenal előtt végzett az angol bajnokságban. Ha vasárnap Harry Kane-ék győzni tudnak a White Hart Lane-en az örök rivális ellen, a mutató hirtelen lenullázódik és a Spurs-fanok 22 év után ismét átélhetik az érzést, hogy milyen, amikor az Ágyúsok néznek fel rájuk.

Az egyáltalán nem kérdés egy pillanatig sem, hogy a Tottenham kitűnő, az Arsenal pocsék szezont fut. Noha a felek között "csak" 14 egység a különbség, könnyen lehet, hogy Mauricio Pochettino csapata az utolsó másodpercig versenyben lesz a bajnoki címért, míg Wengeréknek a BL-indulás is csak álom marad 2017-ben. És hogy tényleg ennyivel jobb csapat jelenleg a Spurs, mint az Arsenal? Erre Thierry Henry, a piros-fehérek legendája adta meg a választ a Sky-nak.

"Nagyon nehéz nekem ilyet mondanom, de őszinte leszek. Jelenleg úgy látom, egy olyan játékos van az egész Arsenalban, aki beférne a Tottenhambe, ő pedig Alexis Sánchez. Bárki más esetében az emberek joggal tiltakoznának, ez azonban még nem jelenti azt, hogy vasárnap a Tottenham könnyedén veri majd a korábbi csapatomat" - mondta az egykori francia gólvágó.

"Meg kell találniuk a játékosoknak a motivációt, hogy nyerhessenek vasárnap. Ha én úgy mennék oda a Lane-re, hogy az emberek folyton azt mondogatnák, <nem nyertetek még idén fontos meccset idegenben>, ráadásul esélyünk lenne elütni őket a bajnoki címtől, én bizony úgy kelnék fel aznap, hogy ez az én napom!" - motiválta az Arsenal játékosait Henry.

Fotó: Reddit

Az Arsenal dolga azonban kétségtelenül szinte lehetetlen. Az Ágyúsok idén a Liverpool, Chelsea, Manchester City, Everton, Manchester United ötös ellen mindössze egy pontot szereztek idegenben, ráadásul december 13-a óta csak a kiesőjelölt Swansea és a biztos kieső Middlesbrough vendégeként tudtak nyerni.

Ezzel ellentétben a másik oldalon minden tökéletes, a Spurs idén hazai pályán 15-2-0-s mutatóval és igencsak impozáns, 43-8-as gólkülönbséggel áll.

Mindezek fényében a Tottenhamre kínált 1.85-ös szorzó nem is tűnik rossz ajánlatnak a    -nál. Talán még Henry is dob rá néhány fontot!

Tippelj a Tottenham - Arsenal meccsre a Tippkirályban és duplázd meg a pontjaidat!

[2252529] 2017-04-30 17:30:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;
209498