Spanyol foci

Katalónia söpredékének nevezte a Barcát a Málaga elnöke

  • MVB80

Hivatalos panaszt nyújtott be a Barcelona a Málaga elnökének, Abdullah al-Thaninak a klubot becsmérlő megjegyzése miatt.

A Barcelonának már csak négy, a Real Madridnak egy elhalasztott bajnoki miatt öt meccse van hátra a spanyol bajnokságból, úgyhogy érezhetően nő a feszültség, főleg, hogy a két csapat egyaránt 78 ponttal rendelkezik, de a vesztett pontokat tekintve a Real hárommal jobban áll.

Zidane csapata az utolsó fordulóban a Málaga vendége lesz, és ami érdekessé teszi a párosítást, hogy a Málaga edzője az a Míchel, aki összesen 20 évig volt a Real játékosa.

A napokban előkerült egy régi sztori, az 1992-1993-as bajnokság utolsó fordulója, amikor úgy lett bajnok a Barcelona, hogy az aranyéremről döntő meccset a Real egypontos előnnyel várhatta, de 2-0-ra kikapott Tenerifén, míg a Barca 1-0-ra győzött a Real Sociedad ellen, és ezzel előzött.

Akkor a korábbi Real Madrid-csatár, Jorge Valdano volt a Tenerife edzője, és amikor Míchelt erről az esetről kérdezték, azt válaszolta, hogy kettőjük között az a különbség, hogy ő sokkal nagyobb madridista, mint Valdano.

A Barcelona-drukkereknél kiverte a biztosítékot Míchel mondata, mivel számukra ez egyértelmű állásfoglalás volt, miszerint a Málaga nem áll majd a Real bajnoki címének útjába. A nyilatkozat után egy Barca-szurkoló a Málaga katari elnökének, Abdullah al-Thaninak a Twitter-oldalára írt üzenetben kérte a csapat segítségét.

„Allah segítségével megverhetjük őket, de Katalónia söpredéke nem nyerheti meg a bajnokságot azok után, hogy hazugságot terjesztettek Míchelről” – írta válaszában Al-Thani, aki ahelyett, hogy lenyugtatta volna a kedélyeket, inkább locsolt még egy kis olajat a tűzre.

Al-Thani és Míchel között látszólag megvan az összhang

A Barca hivatalos panaszt nyújtott be Al-Thani tweetje után a nemzeti sporttanácshoz és a spanyol szövetséghez, és a kiadott közleményben azt írja, elutasítják és felháborítónak tartják az elnök megnyilvánulását, amivel megsértette a fair play alapelvét.

A Málaga egyébként ebben a szezonban a Nou Campban 0-0-t játszott a Barcával, majd hazai pályán 2-0-ra legyőzte, vagyis nem véletlen, hogy a katalánok azt szeretnék, ha nem feltartott kézzel játszana a 14. helyezett a Real ellen.

Az Osasuna elleni 7-1-es KO után egyébként megkérdezték Luis Enriquét, a Barcelona edzőjét, számíthat-e arra, hogy a Málaga majd besegít nekik, mire azt válaszolta, „ha a nagymamámnak kereke lenne, ő lenne a trollibusz”.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
   
Real Madrid 1.45
Barcelona 2.75